Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Rize Şehir Hastanesinin şantiyesinde inceleme yaptı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Temmuz, 2024 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Rize Şehir Hastanesinin şantiyesinde inceleme yaptı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Şehir hastanelerimiz ülkemizin hem gururu hem de sağlık hizmetlerinin odağı durumunda” dedi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, bir dizi ziyaret ve yatırımları yerinde incelemek için geldiği Rize’de dün esnafı ziyaret ederken bugün ise Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Rize Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Ardından yapımı devam edene Rize Şehir Hastanesi şantiyesini ziyaret eden Memişoğlu burada şantiye alanında incelemelerde bulundu.

Şehir Hastanesi şantiyesinde gerçekleşen brifing toplantısının ardından konuşan Bakan Memişoğlu, “Rize’mizin sağlık hizmetlerini değerlendirmeye devam ediyoruz. Valiliğimizde brifing aldık. Sonrasında hastanelerimizi geziyoruz. Aynı zamanda inşaatlarımızı da inceliyoruz. Cumhurbaşkanımızın hayalimiz dediği ve kendi memleketinde şehir hastanesinin şantiyesindeyiz. Burada değerlendirmeler yaptık. İnşallah yakın zamanda daha büyük bir inşaat faaliyeti başlayacak. Dünyanın en iyi sağlık hizmetlerini sunan bir ülke olarak altyapısını da insan gücüyle daha iyi hizmet sunmaya çalışıyoruz. Şehir hastanelerimiz ülkemizin hem gururu hem de sağlık hizmetlerinin odağı durumunda. Bu nedenle çok önemsiyoruz” dedi.

Ordu ve Muş illerinde şiddetli sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel ve afetlerde 2 kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren Bakan Memişoğlu, UMKE ve sağlık ekiplerinin bölgede teyakkuzda olduğunun altını çizerek, “Üzücü bir olay yaşadık. Ordu ve Muş’ta yaşanan sel felaketinde 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş. 2 vatandaşımız da Allah’tan rahmet diliyoruz. UMKE ekiplerimiz ve ilk yardım ekiplerimiz oradalar. Bütün yardımı yapıyorlar. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alev topuna donen tirdan atlayarak kurtuldu tamirciden sikayetci oldu t1p3dMUt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Alev topuna dönen tırdan atlayarak kurtuldu, tamirciden şikayetçi oldu

Samsun-Ankara kara yolunda seyir halindeki mobilya yüklü tırın çekicisi çıkan yangında küle döndü. Sürücü, alevlerin yükseldiğini fark edince kendini son anda araçtan atarak kurtulurken, kısa süre önce bakım yaptırdığı tamirci hakkında şikayetçi oldu.

Olay, 29 Nisan gecesi saat 01.10’da Samsun-Ankara yolu Tekeli mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Azerbaycan uyruklu İbrahim Semed (61) idaresindeki 77 DR 315 plakalı çekici ve ona bağlı 99 ZX 475 plakalı mobilya yüklü yarı römork, Samsun’dan Kavak istikametine seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle ön kısmından yanmaya başladı. Yangını fark eden sürücü, aracı durdurarak kendini dışarı attı. Olayda yaralanan olmazken, alevler kısa sürede tüm aracı sardı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ancak tır tamamen yanarak geriye demir yığını kaldı.

Sürücü İbrahim Semed, aracında kısa süre önce bakım yaptırdığını belirterek, yangının elektrik aksamından kaynaklanmış olabileceğini öne sürdü. Aracın tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Semed, yaklaşık 2 milyon lira zararının olduğunu söyledi. Tır sürücüsü İbrahim Semed, yangından 4 saat önce Trabzon Köprübaşı’nda aracını tamir ettirdiğini belirterek, “Aracımda yangın çıkınca canımı zor kurtardım. Kendimi araçtan son anda dışarı attım. Pasaportum, telefonum her şeyim de araçla yandı. Tamirciden şikayetçiyim” dedi.

Bugün Samsun Adliyesine giden İbrahim Semed, olayla ilgili sorumlular hakkında “mala zarar verme” ve “öldürmeye teşebbüs” iddialarıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin