Safranbolu’nun tarihi çarşısında üç boyutlu rölyef tablolar hayranlıkla sergilendi ve görenler büyülendi.
Saime Ceylani, bu sanat dalında önemli bir isim olarak tanınıyor. Kendisi 15 senedir kağıt rölyef sanatıyla uğraşıyor ve 8 yıldır da bu alanda kurslar düzenliyor.
Ceylani,“ Kağıda verilen boyut ve şekiller için ortalama olarak 13 farklı renk tonu kullanıyoruz. Bu sanat tekniği detaylarıyla işleniyor ve ince ayrıntılarla, kağıda derinlik kazandırmak için arka plandan başlayarak öne doğru detaylandırma yapıyoruz.”Sanatçı ekibimiz kemikleşmiş bir kadrosu var uzun yıllardır birlikte çalışıyoruz. Yurt içinde birkaç yerde sergi açtık .9 Ağustos’ta yeni bir sergiye hazırlanıyoruz “ dedi.
Karabük Demir Çelik Fabrikaları’ndan (KARDEMİR) emeklisi olan 48 yaşındaki Latif İpek, kağıt rölyef sanatını hobi olarak benimseyen yeteneğiyle çevresindekileri şaşırtıyor. İpek, son beş yıldır kağıt rölyef sanatıyla uğraştığını ve bu süre zarfında beş sergi düzenlediklerini ,” şehir şehir gezerek sanatını tanıttıklarını ve sergiler düzenlediklerini söylüyor.”
İpek, emekli olduktan sonra bu sanatı keşfettiğini ve zaman içinde bu alanda yetkinlik kazandığını dile getiriyor.Kağıt rölyef sanatının, onun için bir hobi olmanın ötesinde, bir tutku haline geldiğini bu sanat dalında ilerlemeye devam ediyor.
Ceylani ve ekibi, eserler ve etkinliklerle hem sanat severlere ilham kaynağı oluyorlar ,hem de yardımseverlik duygularını harekete geçiriyorlar. Kağıt Rölyef Sanatı üzerine yaptıkları çalışmalar ve sergilerle ülkemizde önemli bir iz bırakıyorlar.
(Simge AYKAN)