Safranbolu’nun Planlı Korumacılıkta 40. Yılı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İmsaka kalan --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Haziran, 2015 14:19 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’nun Planlı Korumacılıkta 40. Yılı

12 Haziran 1975 Yılında Safranbolu Belediyesi tarafından Korumacılık ile ilgili alınan ilk kararın 40. Yıldönümü nedeni ile Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy bir mesaj yayınladı.
Aksoy, mesajında şunları söyledi;
“Günümüze kadar bozulmadan gelen, Türk Kültürünün belgesi niteliğindeki Safranbolu’nun; tarihi bir sit olarak anıtları, konut mimarisi, yol dokusu ve doğal özellikleri ile bir bütün halinde korunmasının zorunlu bulunduğu dile getirilerek bu karar ile kayıt altına alınmıştır.
Planlı Korumada 40. yıl dönümü olan bu günde Safranbolu tarihi değerleri içinde yaşayarak koruyor ve bunu Dünya Mirası olarak herkes ile paylaşıyor. Bireysel korumacılıkla yola çıktıkarken sürdürülebilir restorasyonlar, tarihi dokunun cakalandırılabilmesi, güncellenmesi ve dünyaya sunulması Safranbolu’yu dünyada en iyi korunan 20 kentinden biri, Korumacılığında Başkenti haline getirmiştir.
Belediyemizin kentimizi koruma ve restorasyonlar ile gelecek kuşaklara aktarabilmek ile ilgili yaptığı yoğun çalışmalar her geçen gün ivme kazanmaktadır.
Yapılan Koruma İmar Planları ile kentimizin koruma altındaki alanları plan üzerinde revize edilmiş ve güvence altına alınmıştır. Bu kapsamda restorasyon çalışılmaları Belediyemiz, Vakıflar Genel Müdürlüğü, diğer Kamu Kurum ve Kuruluşları ile vatandaşlarımız tarafından sürdürülmektedir.
Belediyemiz tarafından tamamlanan “ Safranbolu Çeşmeleri Restorasyonu “ Projeside OWHC ( Organization Of World Herigate Cities ) Genel Kurulunda sergilenmeye değer 7 projeden biri sayılmıştır.
Bu vesile öncelikle Safranbolu’nun günümüze kadar kendini koruyabilmesinde büyük emeği ve imzası olan Safranbolu’da görev yapmış Belediye Başkanlarımıza, Kaymakamlarımıza, şehrin korunması aşamasında büyük özveri gösteren Safranbolu halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, yine Safranbolu Belediyesi olarak şehrimizin tarihi yapısını koruyarak geleceğe taşıma adına çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğimizi halkımıza hatırlatıyoruz”

Bizi sosyal medyadan takip edin
ugur ucar kimse kusura bakmasin bu penalti dunyanin hicbir yerinde calinmaz DPwUXb1r
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Uğur Uçar: “Kimse kusura bakmasın, bu penaltı dünyanın hiçbir yerinde çalınmaz”

Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Esenler Erokspor galibiyeti sonrası, “Futbolcularımın hakkını kimseye yedirmem, kimse kusura bakmasın, bu penaltı dünyanın hiçbir yerinde çalınmaz” dedi.

Trendyol 1. Lig’in 31. haftasında Çorum FK, konuk ettiği Esenler Erokspor’u 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Esenler Erokspor lehine verilen penaltı kararını eleştirdi. Kazanmaya devam edeceklerini kaydeden Uçar, “Çok mutluyuz. Oyuncularımı mücadeleleri için tebrik ediyorum. Aslında maç beklediğimiz gibi başladı, golü de bulduk. Ama ne hikmetse Erokspor’u maça ortak ettiler. Ama bugün Kadir Gecesi’nin hürmetine herhalde çok güzel bir gol oldu, çok mutluyuz. Takım kenetlendi, şehir kenetlendi, bir aile olduk ve inşallah bunu devam ettireceğiz. Kazana kazana gideceğiz” dedi.

Penaltı kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Uçar, “Osman Hoca’yı çok severim, saygı da duyarım ama futbolcularımın hakkını kimseye yedirmem, kimse kusura bakmasın, bu penaltı dünyanın hiçbir yerinde çalınmaz. Erok şampiyon olacaksa onlara başarılar dileriz, sezon sonunda görüşürüz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin