Karabük Postası tarafından
09 Ekim, 2021 08:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’nun Koruma Kararı Alınışının 45. Yılı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan; tarihi evleri, hanları, hamamları, camileri, arnavut kaldırımları ile ünlü Safranbolu'nun Kültür ve Turizm Bakanlığı Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından alınan "Koruma Kararı"nın 45. Yılı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Bireysel korumacılıkla yola çıkarken; sürdürülebilir restorasyonlar, tarihi dokunun canlandırılabilmesi ve dünyaya sunulması, Safranbolu'yu dünyada en iyi korunan 20 kentinden biri, korumacılığın da başkenti haline getirmiştir." dedi. Başkan Köse şöyle devam etti: "Bugüne kadar bozulmadan gelen Türk kültürünün en önemli belgelerinden birisi konumundaki Safranbolu'nun mimarisi, dokusu ve doğal özellikleriyle bir bütün halinde korunmaya devam ediyor. 12 Haziran 1975'te Safranbolu Belediye Meclisi'nde, Kültür Bakanlığı Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu'nun da 8 Ekim 1976'da Safranbolu için 'koruma kararı' alınmasının ardından, Safranbolu tüm dünyanın dikkatini çekerek 1994 yılında UNESCO tarafından da Dünya Miras Listesi'ne dahil edildi." Safranbolu'nun tarihi değerlerini içinde yaşayarak tüm halkı ile birlikte koruduğunu ve bu mirası dünya ile paylaştığını ifade eden Başkan Köse, "Bireysel korumacılıkla yola çıkarken sürdürülebilir restorasyonlar, tarihi dokunun canlandırılabilmesi ve dünyaya sunulması Safranbolu'yu dünyada en iyi korunan 20 kentinden biri haline getirmiştir. Başarılı çalışmaların ardından korumacılığın da başkenti haline getirmiştir. Belediyemizin kentimizi koruma ve restorasyonlar ile gelecek kuşaklara aktarabilmek ile ilgili yaptığı yoğun çalışmalar her geçen gün ivme kazanmaktadır." diye konuştu. Alınan emaneti geleceğe bozulmadan bırakmak için var güçleri ile çalışacaklarını belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Bu güzel emaneti bizlere bırakan, Safranbolu'nun bu günlere gelmesinde emeği olan ve ebediyete intikal etmiş büyüklerimize Allah'tan rahmet, yaşayanlara sağlıklı bir ömür diliyor, sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde iki programa daha “TYÇ” logosu

Kastamonu Üniversitesi’nde iki program daha "Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi" logosu aldı.
Kastamonu Üniversitesi’ne bağlı iki program daha, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosunu mezuniyet evraklarında kullanma hakkı kazandı. Geçtiğimiz günlerde 50’nci Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu toplantısında alınan kararla Kastamonu Üniversitesi’nin kalite odaklı eğitim anlayışını yansıtan iki program daha milletlerarası seviyede tanınma imkanına kavuştu.
TYÇ logosu kullanma hakkı kazanan programlar ortasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden bünyesinde Milletlerarası Ticaret ve Lojistik ile Bağlantı Fakültesi’nin Gazetecilik lisans programları yer alıyor. Kelam konusu programlar, mezuniyet dokümanlarında TYÇ logosunu kullanarak memleketler arası seviyede tanınma fırsatı elde etmiş olup, mezunlarına daha geniş meslek ve eğitim imkanları sunacak.
Geçtiğimiz aylarda TYÇ logosu alan Spor Bilimleri, Fen Fakültesi, Turizm Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kısımlarıyla birlikte 2025 yılının birinci altı ayında TYÇ logosu kullanma hakkına sahip olan program sayısı 10’a yükseldi.
Konuya ait değerlendirmede bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin milletlerarası alanda tanınırlığını artırmayı ve öğrencilerin global ölçekte rekabetçi alanında uzman nitelikli bireyler olarak yetişmesini amaçladıklarını belirterek, bunun için de eğitim kalitesini her geçen yıl artırdıklarını kaydetti.
Rektör Topal, TYÇ logosunun, mezunların diplomalarına milletlerarası geçerlilik kazandırarak eğitim ve meslek hayatlarına katkı sağlayacağını söz etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin