Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Ocak, 2020 07:58 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’dan İdlib’e Yardım Tırı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öncülüğünde, Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının İdlib için başlattığı “Bir Aradayız, İdlib’in Yanındayız” kampanyası kapsamında Türk Kızılayı Karabük Şubesi ile Safranbolu Temsilciliği tarafından toplanan yaşam malzemeleriyle yüklü tır, İdlibliler için yola çıktı.
Battaniye, un, çocuk maması ve kıyafet gibi yaşam malzemelerinin yer aldığı ikinci yardım tırı, Safranbolu Merkez Camisi önünde düzenlenen törenle dua edilerek Hatay’a gitmek üzere yola çıktı.
Törene katılan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Karabüklülere böyle bir hayırlı işe vesile oldukları için teşekkür etti. Türk halkının yardımsever bir millet olduğunu ifade eden Metin, “Bugün dünyada Gayri Safi Milli Hasıla’sının (GSMH) aldığı paydan en fazla yardım eden ülke olarak birinci olmak bu millete yakışırdı. İnşallah bu büyük millet gücünü arttırdıkça dünyada mazlumlarına her zaman koşacaktır. Rabbim bu mübarek günde mazlumların yardımına koşmayı vesile kılsın” dedi.
Karabük Valisi Fuat Gürel de İdlib’te insanlık dramı yaşandığını söyledi. Evi olan insanların buna rağmen soğukta zorluk yaşadığını, İdlib’te insanların evsiz bir şekilde Türkiye’den gidecek yardımları beklediğini aktaran Gürel, “Hayırsever Türk milleti geçmişte olduğu gibi bunda sonra elinden gayreti gösterecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Libya ve Suriye’deki savaşın durdurulmasıyla alakalı girişimlerde bulundu, toplantılar yapıldı inşallah bunlarda güzel sonuçlar verir. Ülkemiz bu bölgenin hamisi bir ülke. Bu bölge aslında bizden sorulması gerekir. Bu bölgede yaşayan insanların kendi kaderlerini kendilerinin tayin etmesi hususunda gayretler sarf etmesi gerekir. İnşallah ülkemizin girişimleriyle bu sağlanacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.
Emperyal güçlerin girdikleri her ülkede çok büyük zulüm ve zalimlikler yaparak geride büyük enkazlar bıraktığını vurgulayan Gürel, şunları kaydetti:
“İnşallah bunları bertaraf edeceğiz. Bundan sonra daha huzurlu bir bölgede yaşama fırsatı doğacak. Kamu kuruluşları olarak bizler bir tırı hazırlıyoruz. Bir tırı Milli Eğitim Müdürlüğümüz hazırlayacak. Bir tırı da Sağlık Müdürlüğüne verdik. KARDEMİR’de inşallah bir tır hazırlayacak. Kızılay’a verilen görev 6 tırdı ama biz 4’ünü bu şekilde hazırlıyoruz, ikisi gönderildi. 10’a çıkarabilirsek ne kadar yardımcı olabilirsek o kadar faydalı oluruz.”
Konuşmaların ardından Safranbolu İlçe Müftüsü İsmail Temur tarafından dua edildi. Daha sonra yaşam malzemeleriyle yüklü tır, bombardımandan kaçarak Türkiye sınırına yakın çadırlara yerleşen İdlibliler için yola çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplida sehitler anisina futbol turnuvasi duzenlendi grLy5Nix
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Alaplı’da Şehitler anısına futbol turnuvası düzenlendi

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Çatak Köyü’nde geleneksel olarak düzenlenen Kurban Bayramı Futbol Turnuvası, bu yıl şehitlerin anısına gerçekleştirildi. Turnuvanın final maçında Sarıkadı ile Gökhasan takımları karşı karşıya geldi.

Alaplı Çatak Köyündeki Final müsabakası öncesinde duygusal anlar yaşandı. Şehit ailelerine, üzerinde şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı madalya, kupa ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Büyük Türk bayrağı eşliğinde ve konfeti gösterileri arasında sahaya çıkan iki takımın oyuncuları, tribünlerden yoğun alkış aldı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Final karşılaşmasına etkili başlayan Sarıkadı takımı, ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren Sarıkadı, farkı 3-0’a çıkardı. Ancak pes etmeyen Gökhasan takımı, gösterdiği mücadeleyle skoru 3-3’e getirmeyi başardı. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın son 5 dakikasında kazanılan penaltıyı gole çeviren Sarıkadı, sahadan 4-3 galip ayrılarak turnuvanın şampiyonu oldu.

Karşılaşmanın ardından futbolcular ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Şampiyonluk kutlamalarında renkli görüntüler ortaya çıkarken, Sarıkadı takımı çalınan müzikler eşliğinde başarılarını kutladı.

Turnuvada Gökhasan ikinci, Cambazlı üçüncü olurken, Fair Play (Centilmen Takım) ödülünü Orom Gençlik kazandı. Gol Krallığı ödülüne Kadir Dursun layık görülürken, En İyi Kaleci Cemal Yılmaz, En İyi Takım Başkanı ise Ercan Yılmaz seçildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin