Safranbolu Belediyesi, şehrin tarihî ve kültürel dokusunu yaşatmak ve yöresel ürünlerin tanıtımını desteklemek amacıyla Tarihi Çarşı Han Arkası'nda ‘Yöresel Ürünler Pazarı’ kurma kararı aldı. Haziran ayı içerisinde kurulması planlanan pazarın başvuruları 4-10 Haziran tarihleri arasında Safranbolu Belediyesi halk masaları üzerinden yapılacak.
Son yıllarda Dünya genelinde yaşanan ticarî faaliyetlerdeki değişimler ve modernizasyon çabaları, yöresel kültür ve ürünlerin tanıtımı ve satışı için uygun bir ortamın oluşturulmasını zorlaştırdı. Bu kapsamda, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin aldığı kararla birlikte, Tarihi Çarşı Han Arkası bölgesinde kurulacak olan yöresel ürünler pazarı, hem yerli halka hem de turistlere yöresel lezzetleri ve el işlerini sunma fırsatı verecek. Al-Sat sistemi ile değil halkın kendi ürettiği ürünleri satma şartı konulan pazarda, Safranbolu'nun maniye domatesinden çavuş üzümüne, coğrafi işaretli ürünlerden, organik tarım ürünlerine; el işi hediyelik eşyalardan, yöresel kıyafetlere kadar geniş bir yelpazede ürünlerin satışı yapılacak.
Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse; ‘’Bu Pazar sadece ticarî bir girişim değil, aynı zamanda Safranbolu'muzun kültürel ve tarihî mirasını koruma çabamızın bir parçasıdır. Halkımızın bahçelerinde ürettiği organik meyveler ve sebzeler, tamamı ile el işi ürünler ile yerel üreticilerimize destek olmayı amaçlıyoruz Yöresel ürünler pazarının kurulmasıyla birlikte, Safranbolu'nun tarihî Çarşı bölgesi hem yerli halkın hem de turistlerin daha fazla ilgisini çekecek’’ dedi.
Safranbolu Belediyesi tarafından hazırlanan stantlarda satışını yapacak yerel üreticiler Safranbolu Belediyesi halk masalarına 4-10 Haziran 2024 tarihleri arasında başvurularını yaparak yöresel ürünler pazarında yerlerini alacak.
Karabük Üniversitesinde (KBÜ) lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan İlahiyat Fakültesi öğrencileri diplomalarını aldı.
KBÜ 2024-2025 Akademik Yılı mezuniyet törenleri çerçevesinde, İlahiyat Fakültesi mezuniyet programı 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Merasimde, eğitimlerini muvaffakiyetle tamamlayan 180 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.
Törende konuşan KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, "İlahiyat Fakültesi mezunu olmak bir meslek değil, bir hayat usulüdür. Mezunlarımızdan beklentimiz, çalışmalarını yalnızca ülkemizle hudutlu tutmadan tüm dünyaya yöneltmeleridir" dedi.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulcebbar Kavak ise konuşmasında mezunlara seslenerek, "Sizler yalnızca kendinizden mesul değilsiniz. Kendinize, ailenize, ülkemize, mensubu olduğumuz İslam âlemine ve birlikte yaşadığımız dünya beşerlerine karşı sorumluluğunuz var. Bu nedenle çok daha güçlü, sağlıklı ve sağlam adımlarla çalışmanız, çaba etmeniz ve üretmeniz gerekecek" diye konuştu.
Yeni mimarlar mezun oldu
KBÜ Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi, mezuniyet merasiminde genç mimar adaylarını meslek seyahatine uğurladı.
Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi mezuniyet programı Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selma Çelikyay, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Altun, merhum mimar Başak Cengiz’in ailesi Beyhan ve Avni Cengiz ile akademik-idari işçi, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törende konuşa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Karabük Üniversitesinin genç yaşına karşın pek çok değerli muvaffakiyete imza attığını belirterek, üniversitenin nitelikli akademik yapısının öğrencileri daha donanımlı hâle getirdiğini söz etti. Karaş, tüm mezunlara yeni hayatlarında muvaffakiyet diledi.
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selma Çelikyay da konuşmasında, öğrencilerin eğitim sürecinde gösterdiği çabası takdir ederek mezunları, ailelerini ve akademik işçisi tebrik etti. Mezunlara başarılı bir mimarlık mesleği dileyen Çelikyay, konuşmasını fakülte mezunlarından Başak Cengiz’i rahmetle anarak tamamladı.