Safranbolu’da Yeni Dönemin İlk Muhtarlar Toplantısı Yapıldı
Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında yeniden göreve gelerek 2024-2029 döneminin ilk muhtarlar toplantısını yaptı.
Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde, Sadi Yaver Ataman toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Belediye Başkan Yardımcıları Halil Bakkal, Serkan Adabaş, Belediye Birim Müdürleri, mahalle muhtarları ve azalar katıldı. Başkan Köse, toplantıda mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, ilçenin geleceği ve gelişimi için stratejileri ele aldı. Her ayın son haftası Salı günleri düzenlenen toplantıda, şehrin tarihi dokusunu koruma, altyapı çalışmaları, çevre düzenlemeleri ve sosyal projeler gibi konular ele alındı. Başkan Köse, katılımcıların görüş ve önerilerini dinleyerek, iş birliği ve dayanışma vurgusu yaptı. Muhtarlar da, mahallelerinin ihtiyaçları ve sorunları hakkında bilgi vererek, ortak çözüm yolları arayışında olduklarını ifade ettiler.
Toplantıda Safranbolu'nun daha yaşanabilir bir yer olması için yapılan çalışmaların önemine dikkat çekilirken, yapılan toplantı Safranbolu'nun yerel yönetimi ve halkı arasındaki iş birliğinin önemini bir kez daha gösterdi. (Hayrettin Yıldırım)
Kastamonu’nun Abana açıklarında dron saldırısına uğrayan ve İnebolu ilçesi açıklarına demirleyen gemi, tamamlanan incelemelerin ardından ardından bölgeden ayrıldı.
Kastamonu’nun Abana ilçesi açıklarında dron saldırısına maruz kaldıktan sonra güvenlik tedbirleri kapsamında İnebolu Demir Sahası’na yönlendirilen Palau bandıralı Elbus adlı petrol tankeri, 3 hafta süren denetimler ve güvenlik önlemlerinin ardından bölgeden ayrıldı.
İhtimal riskler sebebiyle yaklaşık 3 haftadır bölgede bekletilen geminin güvenliğinin sağlanmasının ardından yeniden seyrine izin verildiği öğrenildi.