Reklam
Reklam
333
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
07 Temmuz, 2025 11:18 tarihinde yayınlandı
0

Çimleri Sulamaya Su Var, Vatandaşa Gelince Yok!

Yaz aylarının kurak geçmesiyle birlikte Karabük ve ilçelerinde su sıkıntısı baş gösterdi. Belediye yetkilileri su kullanımına yönelik çeşitli kısıtlama kararları alırken, vatandaşlar da su israfına karşı sık sık uyarılıyor.

Safranbolu ilçesinde yaşanan su kesintileri vatandaşları canından bezdirirken, yüksek kesimlere Karasu’dan gelen suyun ulaşmadığı bu nedenle  bazı mahallelerde su kesintisine gidildiği bildirildi.

Yaşanan su kesintileri ve kısıtlama kararları nedeniyle pek çok bölgede aralıklı su kesintileri yaşanıyor. Gıda işletmeleri, berberler, pastaneler ve konaklama tesisleri gibi suya bağımlı iş yerleri zor durumda kalırken, vatandaşlar günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi.

SAHALAR YEŞİL, EVLER SUSUZ

Vatandaşların en çok tepki gösterdiği konuların başında, su kesintilerinin yaşandığı saatlerde kentteki çim sahanın tam kapasiteyle sulanmaya devam etmesi geliyor. Bazı sulama sistemlerinin gece saatlerinde bile çalıştığını belirten mahalle sakinleri, kendilerinin ise bir kovaya su doldurmak için saatlerce beklemek zorunda kaldığını dile getiriyor. Kamuya ait bazı bahçelerin de düzenli olarak sulandığı ifade ediliyor.

ESENTEPE’DE İKİ KAYNAKLI SUYUN ORTASINDA SUSUZLUK

Safranbolu’nun yüksek kesimlerinden biri olan Esentepe Mahallesi’nde ise daha karmaşık bir tablo ortaya çıkıyor. Mahallenin bazı apartmanları Karasu hattından bazıları da köy sınırındaki köy suyundan besleniyor. Ancak bu “çift kaynaklı” yapı dahi su sıkıntısını önleyemiyor. Mahalleye bağlı olanlar susuz kalıyor, köye bağlı olanlara su veriliyor. Bazı binalara saatlerce hiç su ulaşmazken, yakınındaki başka binalarda suyun akıyor olması komşular arasında dahi huzursuzluk yaratıyor.

Apartman yöneticilerinden biri, durumu şu sözlerle özetliyor:
“Bir taraftan şehir suyu geliyor ama basınç düşük, öbür taraftan köy hattı bağlı ama birkaç hafta daha sıcaklık böyle devam ederse oradan da su akmayacak.”

Diğer yandan  çim sahaların yeşil kalmasının  önemli olduğu, ancak kamu hizmeti veren kurumların da halkla aynı duyarlılığı göstermesi gerektiği belirtilirken,  bu alanlarda alternatif sulama yöntemleri kullanılmasının gerektiği ya da geçici olarak bu tür alanlarda sulamaların azaltılması istendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
IMG 5234
İsmail AKCA Avatarı
İsmail AKCA
29 Mayıs, 2026 17:31 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

CHP’de MUTLU SON, AKAY’ı da HARCADILAR

Bayram denildiğinde ilk akla; birlik, beraberlik gelir.

Ama görünen o ki Karabük’teki CHP bayramlaşmasında ne bayram vardı ne de birlik-beraberlik havası…

CHP’de Bayramlaşma değil, Hesaplaşma vardı…

Günlerdir parti içinde kaynayan kazan, bayramın ikinci günü iyice taşmış oldu. Herkesin gözü bir kişiye çevrildi;

Karabük Milletvekili Cevdet Akay’a…

İşin garibi şu…
Ankara’da çıkıp ekonomi konuşurken, bütçe açığını anlatırken, hükümete yüklenirken alkışlanan Akay, iş parti içi meseleye gelince bir anda hedef tahtasına kondu. Dün omuz omuza yürüyenler bugün dönüp oklarını Akay’a çevirdi.

Karabük siyasetini bilen bilir…
Bu şehirde adamı önce sırtına vurup överler, sonra sessiz sessiz ayağının altındaki taşı çekiverirler…

Bayramlaşma programında yaşanan görüntü de tam olarak buydu.

Sanki önceden hazırlanmış bir senaryo vardı.
Bir taraf vitrine çıkarıldı, bir taraf ise eleştiri oklarının hedefinde kaldı.

Özgür Özel’in övgüler dizdiği Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ön plana çıkarılması tesadüf değildi. Verilen fotoğraf da verilen mesaj da çok açıktı. Parti içinde yeni bir denge kuruluyor, eski hesaplar yeniden açılıyor.

Hali hazırda; birkaç gün önce eski il başkanlarından Erdoğan Dinçel’in çıkıp milletvekilini hedef alan sözleri boşuna değildi. O açıklamalar bugün yaşananların adeta fragmanıymış.

Aslında Karabük CHP’de biz bu senaryoyu 2023 seçimleri öncesinde de seyrettik.

2023 seçimleri öncesinde kimlerin kimlere çelme taktığını, kimlerin birbirinin kuyusunu kazdığını herkes gördü. Şimdi aynı filmin yeni sahnesi oynanıyor.

Ama burada sorulması gereken esas soru şu:

Parti gerçekten iktidarla mı mücadele ediyor, yoksa kendi içinde birbirini mi yiyor?

Çünkü vatandaş pazardaki yangını konuşuyor, emekli geçim derdini konuşuyor, genç işsizliği konuşuyor…

CHP’de ise hâlâ koltuk hesabı, ekip kavgası, adam harcama operasyonu konuşuluyor.

CHP genel merkezinde bugün yaşanan Kılıçdaroğlu – Özel koltuk savaşının yansımasını Karabük CHP fırsat bildi, Cevdet AKAY’ın yukarıdan dayatma ile gönderildiği iddia edenler ve Milletvekilliğini hazmedemeyenler adam yeme operasyonuna başladı.

Başardı mı?

Kesinlikle başardı…

Bugün AKAY’ı HARCADILAR, şimdi sıradaki KİM?