Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Temmuz, 2023 10:41 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da yağmur suyu hattı çalışması başladı

KARABÜK (İHA) – Safranbolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Esentepe Mahallesinden itibaren, orta ve alt bölümleri kapsayacak yağmur suyu hattı çalışmalarına başladı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.
Dünyada yaşanan iklim değişikliğinin ülkenin birçok bölgesinde ve ilçede de zaman zaman çok kuvvetli sağanak yağışlara neden olduğunu ifade eden Başkan Köse, “ İlçemize yağan kuvvetli yağışların oluşturduğu sel suları üst bölgelerde (Gayza köyü, tokatlı köyü ve Esentepe mahallesi) başlayıp İlçemizin orta ve alt bölümüne doğru çoğalarak konut veya bahçelerde sel baskınlarına neden olmaktadır. Safranbolu Belediyesi olarak bunun önüne geçebilmek için bir çalışma başlattık.” dedi.
“Çalışmalar 2 etapta birleşecek”
Yapılan çalışmaların iki etapta birleşeceğini de kaydeden Başkan Köse açıklamasını şöyle sürdürdü: “Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri sel sularını önlemeye yönelik ilçemizin birçok bölgesinde yağmur suyu drenaj hatları yapmış, yapmaya da devam etmektedir. Belediyemiz 2023 yılı içerisinde sel sularını önlemeye yönelik birinci etapta Esentepe Mahallesi – İncekaya Caddesi -Yıldırım Sokak-Tokatlı Caddesi – Çiftlik Caddesi’nde yağmur suyu drenaj hattına başladı. Hemen akabinde ikinci etapta ise olarak Erklik Caddesi – Bulut Caddesi ve Çiftlik Caddesinde yağmur suyu drenaj hattı yapacaktır. Bu çalışmalar esnasında desteklerini esirgemeyen mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
fa5d4e6d 3fda 4d2e bec4 58dbeec9f341
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
09 Haziran, 2026 10:50 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

KARDEMİR’den vefa örneği

Güleç ve Yolbulan’a Onursal Başkanlık

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), şirketin gelişimine yön veren ve kurumsal hafızasına önemli katkılar sunan isimleri onurlandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda “KARDEMİR Onursal Başkanlığı” ünvanı, iş insanı Kamil Güleç’e bizzat, merhum sanayici Mutullah Yolbulan’a ise gıyabında takdim edildi.

KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu’nun 21 Mayıs 2026 tarihli kararı doğrultusunda düzenlenen törende, Onursal Başkanlık belgeleri Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz tarafından sahiplerine verildi.  Kamil Güleç, belgesini törende bizzat alırken, merhum Mutullah Yolbulan adına belgeyi Mustafa Yolbulan teslim aldı.

Şirketten yapılan açıklamada, KARDEMİR’in bugünlere gelmesinde emeği bulunan ve kurumsal gelişimine yön veren isimlerin vefa duygusuyla onurlandırıldığı belirtildi.

Öte yandan KARDEMİR Yönetim Kurulu’nun 3 Nisan 2026 tarihli kararıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a da “KARDEMİR Onursal Başkanlığı” ünvanı verilmişti. Son kararla birlikte Kamil Güleç ve merhum Mutullah Yolbulan da bu unvana layık görülen isimler arasındaki yerini aldı.

KARDEMİR ailesi tarafından yapılan değerlendirmede, Kamil Güleç’e şirkete sunduğu katkılar dolayısıyla teşekkür edilirken, merhum Mutullah Yolbulan rahmet, saygı ve minnetle anıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin