Reklam
Reklam
ge 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
20 Şubat, 2026 14:43 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Yaban Hayatına Kış desteği

Safranbolu’da karla kaplanan ormanlık alanlarda besin kaynaklarının azalması üzerine ekipler tarafından planlı yemleme çalışması gerçekleştirildi. Özellikle yaban hayatının yoğun olduğu bölgelerde yapılan uygulama ile birçok tür için kritik öneme sahip destek sağlandı.

Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında doğal yaşam alanlarına 300 kilogram saman, 100 kilogram sakatat ve 170 kilogram sebze bırakıldı. Yapılan yemleme ile hem otçul hem de etçil beslenen yaban hayvanlarının ihtiyaçlarının karşılanması hedeflendi.

Yetkililer, kış mevsiminin yaban hayvanları açısından en zorlu dönemlerden biri olduğuna dikkat çekerek, kar örtüsü nedeniyle kapanan doğal beslenme alanlarının özellikle genç ve zayıf bireyler için hayati risk oluşturduğunu belirtti. Açıklamada, yemleme çalışmalarının yalnızca bir destek değil, doğadaki yaşamın sürekliliği için kritik bir müdahale niteliği taşıdığı vurgulandı.

Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yaban hayatı yemleme faaliyetlerinin kış boyunca planlı şekilde devam edeceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte uyusturucu operasyonu 7 supheli adliyeye sevk edildi umfXEkfS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli adliyeye sevk edildi

Karabük’te jandarma ekiplerince düzenlenen 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 13-16 Mayıs 2026 tarihleri arasında Karabük merkezde gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda şüphelilerin üzerlerinde ve ikametlerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda 170 adet sentetik ecza, 1 gram metamfetamin, 2 adet amfetamin emdirilmiş peçete ile 3 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.

Gözaltına alınan 7 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin