blank
Ramazan Öztürk tarafından
09 Ağustos, 2024 14:42 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da “Ümran Aksesuar” Sergisi Açıldı

Safranbolu'da kadın girişimci Ümran Geredeli, "Ümran Aksesuar" markasıyla oluşturduğu ürünlerini sergiledi. Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi’nde 6-12 Ağustos tarihleri arasında açık kalacak olan "Ümran Aksesuar" sergisinin açılışına Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve çok sayıda kadın katıldı. Sanat Galerisi, Karabük'ün yetenekli kadın zanaatkarı Ümran Geredeli'nin eserlerine bir hafta boyunca ev sahipliği yapacak. serginin açılışında konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; Safranbolu’nun kadınlarının sanat ve zanaat alanındaki katkılarına değinerek,  "UNESCO Dünya Miras Listesi’nde 20 kent arasında yer alan şehrimizde yaşayan herkesin kıymeti çok büyük," diyen Köse, bu değerli mirası korumanın önemini hatırlattı. Köse, "Sizler sayesinde şehrimiz korumaya alındı ve bu önemle bugünlere geldi. Çok özel bir kentte yaşıyoruz. Bazen bizlerden çok dışarıdan gelenler, bu kente olan duygularını daha kolay dile getirebiliyorlar. 'Safranbolu’ya aşık olduk, ne kadar şanslısınız' diyorlar" dedi. Başkan Köse, Bizler de Safranbolu’da el emeği göz nuru birbirinden güzel ürünleri görmekten gurur duyduk." diyen Başkan Köse;  daha sonra Ümran Geredeli ile birlikte serginin açılış kurdelesini kestiler. Ziyaretçiler, sergide yer alan ürünleri inceleyerek, Safranbolu’nun kültürel zenginliğine bir kez daha tanıklık etme fırsatı buldu.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dron saldırısına uğrayan gemi, Kastamonu’dan ayrıldı

Kastamonu’nun Abana açıklarında dron saldırısına uğrayan ve İnebolu ilçesi açıklarına demirleyen gemi, tamamlanan incelemelerin ardından ardından bölgeden ayrıldı.
Kastamonu’nun Abana ilçesi açıklarında dron saldırısına maruz kaldıktan sonra güvenlik tedbirleri kapsamında İnebolu Demir Sahası’na yönlendirilen Palau bandıralı Elbus adlı petrol tankeri, 3 hafta süren denetimler ve güvenlik önlemlerinin ardından bölgeden ayrıldı.
İhtimal riskler sebebiyle yaklaşık 3 haftadır bölgede bekletilen geminin güvenliğinin sağlanmasının ardından yeniden seyrine izin verildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin