Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Ekim, 2020 08:39 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da TYP’lilere “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi

Safranbolu’da, okullarda göreve başlayan Toplu Yararına Programı (TYP) personeline “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi.
Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmenevi’nde korona virüs (Covid-19) tedbirleri alınarak gerçekleştirilen eğitimin açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, milli eğitim camiasının büyük bir aile olduğunu söyledi.
TYP personelinin de bu ailenin önemli bir üyesi olduğunu, aile içerisinde her bireyle etkin bir iletişim içerisinde olduklarını, bundan çok büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Gümüş, “Siz kıymetli personelimiz geleceğimizi inşa edecek çocuklarımız ve gençlerimiz için ter dökeceksiniz. Çalıştığınız süre boyunca yapacağınız yararlı çalışmalar için şimdiden teşekkür ederim. Sizler okullarımızın en önemli unsurlarından birisiniz. Yaptığınız hizmetler okullarımızın eğitime hazır ve güvende tutulmasını sağlıyor. Covid-19 pandemi sürecinde okullarımızın hijyeni ve dezenfektanı noktasında daha hassas olmak zorundayız. Öğrencilerimizin ve toplumun sağlığı için tüm tedbirlere uymalıyız. Bu duygularla tüm çalışma arkadaşlarıma şimdiden başarılar dilerim” dedi.
Konuşmanın ardından iş güvenliği uzmanı Hakan Taşçı tarafından TYP personeline “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” eğitimi verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
e 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Mayıs, 2026 14:22 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de ‘19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na’ Konferansı düzenlendi

Karabük Üniversitesinde düzenlenen “19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na” adlı konferansta Millî Mücadele sürecinden Türkiye Yüzyılı vizyonuna uzanan tarihi gelişmeler ele alındı.

Karabük Üniversitesinde “19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na” başlıklı konferans, Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan KBÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurgün Koç, Millî Mücadele sürecine dair bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Koç, Ankara’nın Millî Mücadele’deki kritik rolüne dikkat çekerek, Mustafa Kemal Paşa’nın bu şehri merkez olarak seçmesinde halkın güçlü desteğinin belirleyici olduğunu vurguladı. Havza ve Amasya genelgelerinin bağımsızlık mücadelesinin temelini oluşturduğunu ifade eden Koç, bu süreçte halkın ve yerel aktörlerin katkısının büyük önem taşıdığını belirtti. İç isyanlar ve işgallerle eş zamanlı yürütülen mücadelenin, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla daha kurumsal bir yapıya kavuştuğunu dile getirdi.

Konuşmasında Türkiye Yüzyılı vizyonuna da değinen Koç, özellikle eğitim ve liyakatin önemine vurgu yaparak gençlere çalışmanın ve ülkeye katkı sağlamanın değerini hatırlattı. Konferansa, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Program sonunda Prof. Dr. Nurgün Koç’a katkılarından dolayı, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin