Safranbolu’da trafik kazası: 4 yaralı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İmsaka kalan --:--
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
17 Mayıs, 2025 23:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da trafik kazası: 4 yaralı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu ikisi çocuk dört kişi yaralandı.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 17 Mayıs 2025 günü saat 21.45 sıralarında Şehit Ateşe Reşat Moralı Bulvarı üzerinde meydana gelen trafik kazasında dört kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, 37 AU 621 plakalı araç sürücüsü İ.A., Safranbolu istikametinde sol şeritte seyir halindeyken, sağ şeritte bulunan ve 06 EY 5955 plakalı araç sürücüsü S.Ç.Y.’nin Bulak Kavşağı’na dönüş yaptığı sırada iki araç çarpıştı. Kazada S.Ç.Y. (sürücü) ile araçta yolcu olarak bulunan S.Y., S.Y. (iki çocuk) ve E.G. (8 yaşında) yaralandı.

Yaralılar sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Her iki sürücünün de yeterli sürücü belgesine sahip olduğu belirlenirken, İ.A.’nın yapılan testte alkolsüz olduğu tespit edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda 75 yillik arife bayrami gelenegi eqcneput
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da 75 yıllık “Arife Bayramı” geleneği

Samsun’da 75 yıldır aralıksız sürdürülen “Arife Bayramı” bu yıl da çocuk eğlenceleriyle yaşatıldı.

Samsun’un Terme ilçesinde geleneksel Arife Bayramı bu yıl da çocuklar için unutulmaz hale geldi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği Gökçeağaç Mahallesi’nde düzenlenen bayram kutlamasında Aileler gelenek değerlerini hissederken, gösterilerle de çocuklar unutulmaz anlar yaşadı.Mahalle sakinleri tarafından hazır edilen şeker ve çikolatalar tepsilerle çocukların sepet ve poşetlerine dolduruldu.

Gelenek ve göreneklerin nesillere aktarılmasında Arife Bayramının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “75 yıl önce Fadime ninemizin çocuklara yufka dağıtarak başlattığı bugün ise şeker ve çikolatalarla devam eden bu bayram çocuklarımıza 2 bayram yaşatıyor. Tabi ki çocuklarımız çok sevinçli, geleneklerimizin geçmişten geleceğe taşınması çok önemli. Burada emeği geçen, başlatan ve bugüne taşıyan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye’de bayramların coşkuyla yaşandığını ancak dünyada bayram sevincini yaşayamayan çocuklara da değinen Başkan Şenol Kul, “Bu arada unutmamamız gereken bir şey daha var. Biz iki bayram kutluyoruz ama dünyadaki çocuklarımızın hepsi aynı bayramı kutlayamıyor. Buradan o çocuklarımıza da dualar ediyoruz. İnşallah onlarda bayramlarını kutlayacakları günlere en kısa sürede kavuşurlar. Özellikle Gazze’de, Filistin’de, dünyanın her tarafında çocukların ve müslümanların mübarek Ramazan Bayramını da kutluyorum” şeklinde konuştu.

Ailesiyle birlikte Ankara’da yaşayan ve Terme’deki Arife Bayramına katılan 11 yaşındaki Zeynep Kılıç, “Bu bayram burada çok mutlu oldum. Oyunlara katıldım, şeker dağıttılar, belediye başkanıyla görüştüm. Oyunları çok güzeldi, çok mutlu oldum” dedi.

Etkinlik sonunda mahalleli Ramazanın son iftarını açmak için hep birlikte sofraya oturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin