Safranbolu’da Trafik Güvenliği İçin Taş Duvar İnşaatı Başladı
UNESCO ve Cittaslow Kenti Safranbolu'da, araç trafiğinde güvenliği artırmak amacıyla Esentepe Mahallesi Sunduk Caddesi üzerinde 130 metre uzunluğunda taş duvar yapımına başlandı.
Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, imar yolu kenarına örülecek taş duvarın malzemeleri, belediyeye ait Ağaçkese bölgesindeki 2B dekoratif taş ocağında üretildi. Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, hem estetik hem de dayanıklılık açısından avantajlı olan dekoratif taşların, bölgenin doğal dokusuyla uyumlu bir şekilde kullanılacağını belirtti. Çalışmanın kısa sürede tamamlanarak cadde üzerindeki trafik güvenliğinin artırılması hedefleniyor.
Başkan Çetinkaya Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluştu
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin önemli ticaret ve sosyal akslarından biri olan Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Cadde üzerindeki iş yerlerini tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, esnafın talep ve beklentilerini dinleyerek yürütülen belediye çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ziyaret kapsamında vatandaşlarla da sohbet eden Çetinkaya, günlük yaşama ilişkin görüş ve önerileri dinleyerek taleplerin ilgili birimlerce değerlendirilmesi için not alınmasını sağladı.
Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Özkan Çetinkaya, şehir yönetiminde sahada olmayı ve istişare kültürünü esas aldıklarını belirterek, "Karabük’te hizmet anlayışımızın merkezinde hemşehrilerimiz yer alıyor. Esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız her geri bildirim, şehrimizin geleceğine dair attığımız adımlarda yol gösterici oluyor. Daha düzenli ve daha yaşanabilir bir Karabük için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.
Başkan Çetinkaya, kamuoyunda yer alan bazı iddialara da açıklık getirerek Ankara Caddesi’ne ilişkin "yıkım" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Ankara Caddesi için bir planlama sürecinin yürütüleceğini ancak herhangi bir yıkımın söz konusu olmadığını ifade eden Çetinkaya, Cumapazarı mevkiinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını, sürecin vatandaşların hakları gözetilerek ve istişare içerisinde yürütüleceğini kaydetti.