Reklam
Reklam
TULUI
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2024 14:08 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da tarihi sokaklar tulumbacıların sesleriyle inledi

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesini yangınlara karşı koruyan itfaiyeciler, dönemin kıyafetlerini giyip tarihi sokakları gezdi.

Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Ramazan etkinlikleri çerçevesinde 303 yıl önceki tulumbacıların kıyafetlerini giydi. Kazdağlı mevkiinden itibaren yangın söndürme tulumbasını sırtlayan tulumbacılar, Tarihi Çarşı sokaklarını gezdi. Attıkları naralarla vatandaşların büyük ilgisini çeken tulumbacılara Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse de eşlik etti. Program Han arkasında sona erdi.

Gazetecilere açıklama yapan Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Gökcü, tarihi kentte ikinci defa böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, “Biz tarihi bir şehirde yaşıyoruz. Bu konakları yangınlara karşı korumakla görevliyiz. Böyle tarihi bir ilçede görev yapmak hepimiz için onur ve gurur verici” dedi.

AW178561 01 scaled

Bizi sosyal medyadan takip edin
corum fknin super lige yukselmesi sehri ayaga kaldirdi D2U85WpM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum FK’nın Süper Lig’e yükselmesi şehri ayağa kaldırdı

Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen Çorum FK’nın tarihi zaferi kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce taraftarın sokaklara döküldüğü kutlamaların oluşturduğu muhteşem görsel şölen havadan görüntülendi.

Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup eden Çorum FK, Süper Lig’e yükselen son takım oldu. Karşılaşmanın ardından Çorum’da binlerce vatandaş sokaklara ve caddelere akın etti. Taraftarlar konvoylar oluşturup şehir turu attı, kent meydanında, sokak ve caddelerde halaylar çekerek şampiyonluk sevincini yaşadı. Tüm şehri saran bu benzersiz şampiyonluk coşkusu ve cadde ve sokaklardaki yoğunluk, havadan görüntülendi.

Taraftarlar duygularını paylaştı

Şampiyonluk kutlamalarına katılan Sultan Kurman, “Çorumluyum, muhteşemiz. Süper Lig’e çıktığımız için muhteşem duygular hissediyorum. Helal olsun diyorum zafer bizimdir” dedi.

Şehir takımının şampiyonluğunu ve sevinçlerini dile getiren Hatice Doymaz da, “Şu an kutlama için buradayız. Bunu hakediyorduk. Çok bekledik, Şampiyon Çorum” diye konuştu.

Ailesiyle birlikte maç sonrası kutlamalara katılan Ali Ertun Kadinler ise, “Takımımız şampiyon oldu. Çok mutluyuz. Burada hep beraber eğleniyoruz. Süper Lig’e çıkmasını bekliyorduk. Bizim içinde güzel oldu. Herkese teşekkürler” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin