Safranbolu Halk Eğitim Merkezi’nin kadrolu ve usta öğreticilerinin israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılıp değerlendirilmesinden yola çıkarak, tamamı atık ürünlerden dönüştürülen “Sanata Geri Dönüşüm’ sergisi Safranbolu Cıngıllıoğlu Sanat Galerisinde açıldı.
Sergi açılışına, Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel’in yanı sıra Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ve eşi Sunel Öner Türköz, il ve ilçe protokolü ile kursiyerler katıldı.
Sıfır atık bilincinin toplumda yer alması ve farkındalık oluşturma adına bu tip etkinliklerin önemli olduğuna dikkat çekerek sergide emeği geçenlere teşekkür eden Vali Fuat Gürel, kurdelesini eşi Özlem Aras Gürel, Sunel Öner Türköz ve kursiyerler tarafından yapılan sergiyi gezerek usta öğreticilerden ürünlerin hangi atık malzemelerden yapıldığı hakkında bilgiler aldı.


Safranbolu’da ‘Sanata Geri Dönüşüm’ sergisi açıldı
Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.
Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


