Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Mart, 2021 10:27 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Parklara Bodur Meyve Ağaçları Dikiliyor

Safranbolu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde bulunan parklara bodur meyve ağaçları dikmeye başladı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve Belediye Başkan Yardımcısı Metin Yıldırım’ın da katılımıyla, Barış Mahallesi, Sakızağacı Parkı ve Ahmet Çakır Parkına bodur meyve ağacı fidanı dikildi. Kendi elleriyle bodur meyve ağaçlarını diken Başkan Köse, kent genelinde toplamda 64 bodur meyve ağacı fidanı dikildiğini, boylarının kısalığı sayesinde çocukların oyun oynadıkları parklarda bu meyveleri kolayca toplayıp yiyebileceklerini belirtti.

Parkları meyvelendirme çalışmaları kapsamında, Esentepe Mahallesi, Rüzgar Parkı, Hulusi Zeren Parkı, Bağlarbaşı Mahallesi, Nezihe Kadıoğlu Aycan Parkı, Aşağı Tokatlıbağları Mahallesi, Eczacı Erhan Nuri İnegöllü Parkı, Emek Mahallesi Sezai Yıldız Parkı ve Yaşam Parkına; çıtır elma, sulu armut, muşmula, erik fidanı çeşitleri dikildi.

Park alanlarında, çocukların ve vatandaşların mevsiminde dalından koparıp meyve yemelerini sağlayacaklarını belirten Başkan Köse; ‘’Park alanları oluşturmaya ve meyve ağaçları dikmeye devam edeceğiz’’ dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kurakliktan ikiye ayrilan yedikir baraj golu bu yil yuzde 97 doluluga ulasti 99rtkQrL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Kuraklıktan ikiye ayrılan Yedikır Baraj Gölü bu yıl yüzde 97 doluluğa ulaştı

Amasya’da sulamada kullanılmasının yanı sıra göçmen kuşların yaz döneminde konakladığı Yedikır Baraj Gölü’ndeki su seviyesi yüzde 97’lere ulaştı. Kurak dönemlerde suların çekilmesiyle ikiye ayrılarak ortasındaki adaya kadar yürünebilen göl, son yağışların da etkisiyle tamamen dolma aşamasına geldi.

Amasya’nın Suluova ilçesinde tarım arazilerinin sulama ihtiyacını karşılamasının yanı sıra göçmen kuşların yaz döneminde konakladığı 600 hektarlık alanı kaplayan gölün ortasında sandallarla ulaşılabilen adaya kuraklığın etkisiyle kıyıdan yol açılmıştı. 1985 yılında kullanımı başlayan barajın sular altında kalan eski Amasya-Merzifon bağlantı yolu da tekrar ortaya çıkmıştı. Bu yıl ise yağışların etkisiyle göl, su seviyesinin yüzde 97’lere ulaşmasıyla tamamen dolma aşamasına geldi.

Ak pelikan ve telli turnaların üreme alanı

Yedikır Baraj Gölü, 170’ten fazla kuş türüne ev sahipliği yapmasının yanı sıra nadir görülen kuşların da üreme dönemlerini geçirdiği alan olarak dikkat çekiyor. Son yıllarda Afrika’dan gelen ak pelikan ve telli turnaların üreme alanı olan bu gölde ötücü kuğular da görülmeye başlanmıştı.

“Çok güzel yağışlar oldu”

Kıyısında balık tuttuğu gölün doluluk seviyesine ulaşmasından mutlu olan vatandaşlardan 45 yaşındaki Murat Aydemir, “Bu sene Allah nasip etti. Çok güzel yağışlar oldu. Ben barajın daha önce bu kadar dolduğunu görmedim” dedi. Kuraklığın etkili olduğu dönemlerde su seviyesinin düşmesiyle gölün ikiye ayrıldığını hatırlatan Aydemir, “Sular altında kalan eski Amasya-Merzifon bağlantı yolu da tekrar ortaya çıkmıştı. Adaya o yoldan gidiyorduk. Şu anda o yol sularla kaplandı. Yürümek imkansız. Bu yıl ak pelikanların da fazla sayıda geldiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin