Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ekim, 2020 07:45 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Kursu Başladı

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) ve Halk Eğitim Merkezi (HEM) işbirliğinde başlayan Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği kursunda 12 kursiyer eğitim alıyor.
Yukarı Tokatlı Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi’nde (SAKEM) verilen kursta organik tarım uygulama bahçesinde 12 kursiyer eğitim alıyor. Kurs eğitmeni tarafından verilen bilgilerde, kursiyerlerin teorik bilgileri aldıkları dersler sonrasında uygulamalı olarak eğitim görecekleri seralarda; biber, domates, patlıcan, salatalık, fasulye, semizotu, bamya, marul, çilek, kavun ve toprak gübrelemeyi ayrıca pek çok farklı ürün yetiştirme tekniklerini öğrenecekler. Kursiyerler 3 aylık eğitim sonunda hem sertifikalarını alacak hem de kolay iş bulma fırsatı bulacaklar.
Daha bilinçli bir üretim yapılmasının sağlanması, verim ve kalitenin arttırılması amacıyla kurs açtıklarını belirten Belediye Başkanı Elif Köse, önemli bir tarımsal faaliyet alanı olan ve aynı zamanda küçük alanlardan yüksek gelir sağlayan ‘Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğini’ geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.
Başkan Köse, “Geçtiğimiz yıl bu kursumuzda ürettiğimiz mahsuller belediyemizin aş evinden sıcak yemek alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için kullanılmıştı. Bu kurslar, belediyemizin bütçesine katkı sağlayan önemli faaliyetlerimizden sadece bir tanesi. Bizim amacımız kendi kendine yetebilin bir belediye olabilmektir” ifadelerini kullandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
barulu ogrenciler dogal golette kano egitimi aldi aF72xHZt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ’lü öğrenciler doğal gölette kano eğitimi aldı

BARTIN (İHA) – Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Kutlubey Yerleşkesi’nde bulunan doğal gölette düzenlenen etkinlikte kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenirken doğayla iç içe eğitim deneyimi yaşadı.

Bartın Üniversitesinde sürdürülebilirlik vizyonu ve “Yeşil Kampüs” çalışmaları kapsamında öğrencilerin doğayla etkileşimini artırmaya yönelik etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Ayça Genç tarafından yürütülen Egzersiz ve Yaşam Koçluğu dersi kapsamında düzenlenen kano etkinliğine katıldı.

Kutlubey Yerleşkesi’nde eğitim ortamı olarak da kullanılan doğal gölette gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu. Etkinlikte kürek çekme teknikleri, denge kontrolü, yön verme ve ekip koordinasyonu gibi temel beceriler uygulamalı olarak anlatıldı.

Takım çalışması ve koordinasyon becerilerini geliştirme imkânı bulan öğrenciler, doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlik sayesinde hem sportif hem de akademik açıdan farklı bir öğrenme deneyimi yaşadı.

Farklı spor branşlarının tanıtılması ve antrenör adaylarının uygulamalı eğitim modeliyle yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğin, öğrencilerin mesleki gelişimlerine ve kişisel deneyimlerine katkı sağladığı belirtildi.

Bartın Üniversitesinin, yerleşkelerinde bulunan doğal ve yeşil alanları eğitim süreçlerine dâhil ederek öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ortamına taşımaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin