Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Eylül, 2022 14:05 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Ön Cepheler Yenilenecek

yenilenmesi için çalışma başlatıldı.
Belediye Başkanı Elif Köse, İmar ve Şehircilik Müdürü Başak Dökmeci ve cephe yenilemeyi yapacak olan firma yetkilileri ile Kaya Erdem Caddesi’nde yapılması planlanan çalışmalar için bir araya geldi
Esnafların da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Köse, İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin teknik desteği ile yapılacak olan dükkanların alüminyum doğramalarının yenileneceğini, tabelaların zemin aydınlatmalı olacağını, kolonlarının taşla kaplanacağını söyledi.
Köse, amaçlarının öncelikle kötü görüntüyü ortadan kaldırmak olduğunu ifade ederek, “Özellikle bu caddemiz en çok ziyaret alan Tarihi çarşı bölgesine giden misafirlerimizin geçtiği ve Safranbolu’da ilk gördüğü yer. Buradan başlayarak ilçemizi çok daha güzel bir görünüme kavuşturmayı amaçlıyoruz” dedi.
Safranbolu’nun turizm kenti olduğunu ve şehri güzelleştirmek, çok daha temiz görünümlü bir kent yapmayı hedeflediklerini kaydeden Köse, “O nedenle ivedilikle çalışmalarımızı başlatmak istiyoruz. Bununla birlikte cephe yenileme çalışmalarımız Kaya Erdem Caddesinin ardından Sadri Artunç Caddesi ile devam edecek” ifadelerini kullandı. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
Ormancilik yatirimlari ve calismalari incelendi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Haziran, 2026 11:44 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te ormancılık yatırımları ve çalışmaları incelendi

Karabük’te devam eden ormancılık faaliyetleri ve yatırımları, Bölge Müdürü Halil Oflu tarafından yerinde incelendi. Karabük Orman İşletme Müdürü Cemal Bozkurt’un da eşlik ettiği saha ziyaretlerinde, orman bakımı, gençleştirme çalışmaları, orman yolu yapımı ve emval depolama faaliyetleri denetlendi.

İncelemelerin ilk durağı, Büyükdüz mevkiinde sürdürülen orman bakım çalışmaları oldu. Sahada görev yapan kooperatif başkanları ve çalışanlarla bir araya gelen Bölge Müdürü Halil Oflu, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Oflu, ormancılık faaliyetlerinde iş sağlığı ve güvenliği kurallarına titizlikle uyulmasının yanı sıra üretim çalışmalarının planlı ve verimli şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çekti.

Daha sonra silvikültürel çalışmalar kapsamında kayın gençleştirme sahasında incelemelerde bulunan Oflu, doğal gençleştirme faaliyetlerinin geleceğin sağlıklı ve verimli ormanlarının oluşturulmasında kritik rol oynadığını belirtti. Genç ormanların korunması ve bakım çalışmalarının teknik esaslara uygun olarak sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

Program kapsamında orman yolu bakım, onarım ve yeni yol yapım çalışmalarını da inceleyen Oflu, iş makinesi operatörleriyle görüşerek zamanın etkin kullanımı, makinelerin düzenli bakımı ve iş programlarına uygun çalışmanın önemini vurguladı. Orman yollarının yangınlarla mücadele, üretim faaliyetleri ve ormanların korunması açısından stratejik öneme sahip olduğunu belirten Oflu, çalışmaların titizlikle sürdürülmesi talimatını verdi.

Saha ziyaretlerinin son bölümünde Pirinçlik Orman Emval Deposu’nda incelemelerde bulunan Bölge Müdürü Oflu, depolama ve istifleme faaliyetlerini denetledi. Standardizasyon, iş sağlığı ve güvenliği ile kaliteli orman emvali üretimi konularında değerlendirmelerde bulunan Oflu, üretilen emvalin kalite değerini artıracak uygulamalara öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

Emval üretiminden depolama aşamasına kadar tüm süreçlerde teknik kurallara uyulmasının hem ülke ekonomisine hem de ormancılık sektörüne önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Oflu, çalışanlara kolaylıklar dileyerek incelemelerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin