Karabük Valisi Fuat Gürel, Safranbolu’da yapım çalışmaları devam eden ve tamamlanan okul binalarında incelemelerde bulundu.
İlk olarak yapımı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından gerçekleştirilen 16 derslikli Safranbolu Kanuni Ortaokulu inşaatında incelemelerde bulunan Vali Gürel, Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Nevzat Akbaş ile inşaat yetkililerinden devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bir kısmı hayırsever iş adamı Ali Baltacı tarafından yaptırılan ve geriye kalan kısmı ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılacak olan 6 derslikli Ali Baba İlkokulunda devam eden çalışmaları gezerek incelemelerde bulunan Vali Gürel, yetkililerden bilgi aldı.
Yapımı tamamlanan ve çevre düzenlemesinin ardından 2020-2021 eğitim öğretim yılında eğitim-öğretime başlanacak olan Harmanlar Ortaokulunda da incelemelerde bulunan Vali Gürel, “Bugün incelemelerde bulunduğumuz okullarımızı bir an önce tamamlayarak öğrencilerimizin daha modern bir ortamda eğitim almalarını sağlamış olacağız. Devletimiz çocuklarımızdan hiç bir şeyi esirgemiyor, çocuklarımızın iyi yetişebilmesi için çağın gerektirdiği her türlü altyapıyı hazırlayıp çocuklarımıza sunmaktadır. Bu okullarımızı da eğitim-öğretime kazandırdığımızda çocuklarımız dünya ile rekabet edebilecek alt yapıya sahip olacaklar” diye konuştu.


Safranbolu’da okul inşaatları devam ediyor
Zonguldak Defterdarlığından anlamlı açılış
Zonguldak Defterdarlığı personelleri tarafından, madenci ailelerinin yoğunlukla ikamet ettiği Gelik beldesinde bulunan Gelik İlkokuluna kütüphane yaptırıldı.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Günay Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu7nun katılımıyla açılan kütüphaneye; Defterdarlık tarafından 1992 yılında Şırnak’ta terörle girilen çatışmada şehit düşen Gelik doğumlu Jandarma Er Arif Çakır’ın adı verildi. Açılışa şehit annesi Melahat Çakır ve şehidin kardeşleri de katıldı.


