Karabük Postası tarafından
24 Mayıs, 2019 13:51 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da köy muhtarlarına eğitim semineri verildi

Karabük Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü tarafından 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucu seçilen Safranbolu ilçemizdeki mahalle ve köy muhtarlarımıza yönelik tarafından eğitim programı düzenlendi.

Büyük Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Muhtar Eğitim Programına katılan Vali Gürel Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarlarımıza yaptığı konuşmasında, “Yeni seçilen muhtarlarımızı tebrik ediyorum, seçilemeyen muhtarlarımıza da verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. 5 sene inşallah hep birlikte güzel hizmetler yapacağız. Muhtarlar vatandaşlarımızla devlet ve kurumlar arasındaki köprü görevini yerine getirmektedir. Muhtarlarımız bizim en yakın mesai arkadaşlarımızdır, yapacağımız işleri sizlerle beraber uygulamaya çalışıyoruz. Bulunduğunuz ilçelerdeki Kamu yöneticileri ile bire bir ilişki içinde olmanızda yarar var. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum, eğitim programının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

442 Sayılı Köy Kanununa göre muhtarların yapmakla sorumlu oldukları köye ait işleri anlatıldığı toplantıda; ilgili mevzuat kapsamında merkezi yönetim, il ve ilçe yönetimi, mahalli idare sistemi, mahalle muhtarlığı sistemi ve organları; muhtarların görev, nikâh kıyma yetkileri ve sorumlulukları; İçişleri Bakanlığımız tarafından oluşturulan "Muhtar Bilgi Sistemi" hakkında muhtarlara yönelik bilgilendirme yapıldı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da yılkı atları D-100’e indi: Orta refüjde otladılar

Bolu’da doğal yaşam alanlarından inen yılkı atları, uluslararası geçiş güzergahı olan D-100 kara yolunda görüntülendi. Paşaköy Mahallesi mevkiinde yolun orta refüjüne çıkan atlar, akan trafiğe aldırış etmeden otladı.
Olay, öğle saatlerinde D-100 kara yolunun Paşaköy Mahallesi kesiminde meydana geldi. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki At Yaylası bölgesinde yaşayan yılkı atları, kente kadar indi. Araç trafiğinin yoğun olduğu D-100 kara yoluna çıkan atlar, sürücülerin ilginç bakışları arasında yolun ortasındaki refüje geçti.
Refüjdeki çimleri yiyerek karınlarını doyuran atlar, zaman zaman yola yaklaşarak trafikte tehlike oluşturdu. Güzergahı kullanan sürücüler, atlara çarpmamak için hızlarını düşürerek kontrollü şekilde ilerledi. Bir süre orta refüjde otlayan atlar, daha sonra bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin