Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Şubat, 2020 08:37 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da karla mücadele çalışmaları

Karabük genelinde etkisini  gösteren kar yağışı ile birlikte kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdüren Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 3 vardiya halinde görev başında.

Çok sayıda araç ve tuzlu malzeme ile çalışmalara başlayan ekipler Safranbolu’da ulaşımın aksamaması için var güçleri ile çalışırken, Başkan Köse’de çalışmaları yakından takip etti.

Karla mücadele de yapılan çalışmalar hakkında    Fen İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “ Ekiplerimiz 3 vardiya halinde aralıksız çalışıyor. Belediye Başkanımız Sayın Elif Köse hanımefendinin de bizzat, yakından takip ettiği ve kar yağışı ile birlikte başlayan kar küreme ve tuzlama çalışmalarımız halen devam etmekte.  Amacımız, vatandaşlarımızın hayatlarını her hangi bir zorluk yaşamadan devam ettirebilmeleridir” denildi.

Müdürlükten ayrıca vatandaşların olası bir acil durumda 153 nolu telefondan Halk Masası Birimine ulaşabilecekleri bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta sel alarmi alinan tedbirler masaya yatirildi mpUITvIY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.

Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin