Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Ocak, 2017 15:22 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Kanser Taraması Yapılacak

Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını aralıksız sürdüren Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) ve Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Safranbolu Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğiyle “Kanserden Korkma, Geç Kalmaktan Kork” başlığı altında kanser Taraması yapılacak.
Eğitim, unutulmaya yüz tutan zanaat ve sanatlarımız, Safranbolu, Osmanlı ve modern mutfak, spor, milli ve manevi duygulara olduğu kadar sağlığa da önemli ölçüde eğilen ve sağlık konusu hakkında da çeşitli etkinlik ve eğitimlere de ağırlık veren SAKEM, yine bir ilk ima atarak kansere de savaş açtı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi Yetkilileri; “16 Ocak 2017 Pazartesi günü 11.00 ve13.30 saatleri arasında tüm kadın kursiyerlerimize kanser taramaları hakkında eğitimler verilecek.
Yine 16,17,18 ve 19 Ocak 2017 tarihleri arasında da Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 40 – 69 yaş arası kadınlarımıza meme kanseri taraması, 30 – 65 yaş arasın kadınlarımıza rahim ağzı kanseri taraması yapılacaktır. Kanser taramaları Gezici Momografi ve Kanser tarama araçları ile Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ücretsiz yapılacaktır.
Aslanlar SAKEM’ de gerçekleştirilecek olan Kanser Tarama hizmetinden tüm Safranbolulu kadınlarımızın faydalanmasını temenni ediyoruz” denildi.
Yetkililer, Detaylı bilgiye 0 370 712 72 56 nolu telefondan ulaşılabileceğini söylediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda ogrenciler yaptiklari bilimsel calismalari sergiledi LrjPDqpA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da öğrenciler yaptıkları bilimsel çalışmaları sergiledi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde öğrenciler tarafından yıl boyunca yapılan projeler, düzenlenen bilim fuarında sergilendi.

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda öğenciler, yıl boyunca üzerinde çalıştıkları projelerini protokol üyeleri ve vatandaşlara anlattı. Hanönü Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Ortaokulu ve Hanönü İmam Hatip Ortaokulu’nun ortaklaşa düzenlediği fuarının açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, öğrencilerin projelerini inceledi.

Fen bilimlerinden teknolojiye, çevreden matematiğe kadar geniş bir yelpazede hazırlanan çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi alan Hanönü Kaymakamı Emre Oktay ve Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, gençlerin heyecanına ortak oldu.

Öğrencileri tebrik eden Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, “İlçemizdeki okullarımızın bu denli başarılı projelere imza atması bizleri gururlandırıyor. Öğrencilerimizin araştırma azmini ve öğretmenlerimizin onlara kattığı vizyonu bugün burada bizzat müşahede ettik. Hanönü Belediyesi olarak eğitime ve bilime yönelik her türlü girişimin destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Hanönü Kaymakamı Emre Oktay ise projelerin hazırlanma sürecinde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Bilim fuarına Hanönü Kaymakamı Emre Oktay, Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, Hanönü İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mertcan Demil, İlçe Emniyet Amiri Şenol Demirata, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Arukan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Yabaneri ve öğretmenler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin