Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
29 Eylül, 2023 17:02 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da İtfaiye Haftası Etkinlikleri Düzenleniyor

İtfaiye Haftasında Tarihi Tulumbacılar Gösterisi

Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından itfaiye haftası sebebiyle bir etkinlik düzenledi. Safranbolu Kazdağlıoğlu Meydanı’nda yarın, saat 12.00’de başlayacak olan etkinlikte Tulumbacılar gösterisi yer alacak. Hemen ardından da yangın konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapılacak.

Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Gökçü, ülke genelinde itfaiyecilik haftası veya yangından korunma haftası olarak kutlanılan bu hafta için şunlara değindi: “Ülkemizde itfaiyeciliğin başlangıcı yaklaşık 1715 tarihinde Yeniçeri Ocağı’na bağlı olarak Gerçek Davut’un idaresinde Tulumbacı Ocağı kurularak başlandı. Bu ocak günümüz modern itfaiyesinin çekirdeğini oluşturmaktadır. Türkiye’de itfaiye teşkilatımızın 309. Kuruluş yıldönümü olarak kutlanmaktadır. Biz Safranbolu’da ise 150 yıl önce kurulan bir teşkilatız. Burada 25 personele sahibiz. Bu hafta okullarımızdan birçok öğrenciler bizleri ziyarete geldi. Bu bizi çok sevindiriyor. Önceden 110 olan telefon numaramız artık 112 oldu. Onu minik öğrencilerimize öğretiyoruz. Onlarda burada akülü araba ile geziyorlar ve özel kıyafetlerimizi giyerek yakından görüyorlar. Eski bir tulumbamız vardı. O tulumbayı tamir ettik. Bir tulumbacı ekibi kurduk. Amirimiz Ferhat Akgün ve Nihat Gören tulumbanın yeniden çalışmasını sağladı. Biz de bu yıl farklı bir etkinlik düzenlemek istedik. Bu tulumba eşliğinde tarihi çarşıda bir etkinlik düzenleyeceğiz. Halkımızı davet ediyoruz. Ayrıca hemen sonrasında yangın sergimizi tarihi çarşıdaki belediye binasında açacağız. Belediye Başkanımız ilçemizdeki yanan konakların eski ve yeni halleriyle görülebileceği bir sergi düzenlememizi istemişti. Biz de bu etkinlikte farklı bir bakış açısı kazandırmak istedik. Tarihi çarşı da bazı alanlara hiç araç girmiyor. Araç girmeyen 10 kritik noktaya dolaplar koyduk. Bu dolapların bakımları yapıldı. Kilitlerini değiştirdik. Bu dolapları belirli kişilere kullanma izni vereceğiz. Bu bölgelerde ihtiyaç halinde kullanabilecekler. Bizim iki projemiz vardı. Avrupa Birliği destekli tarihi evlerin korunması hakkında hazırladığımız ilk proje 132 bin euroluktu. Bir de sanayi yangınları ile ilgili çalışmalarımız ve projemiz var. Kitapçıklar ve broşürler hazırlandı. Tekstil fabrikaları, haddehaneler ve tüm işyerleri için hazırlanan broşürleri dağıttık. Eğitimler alıyoruz. Halkın eğitimi için uğraşıyoruz. Bilinçli ve eğitimli bir ekibimiz var. Safranbolu bizim gözbebeğimiz 1.200 konağımızın korunması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”

Batı Karadeniz Bölgesi’nin ilk kadın itfaiyecisi olan ve 2021 yılında itfaiyeye katılan Betül Şevval Taşlıyan Esin ise çalışmaları hakkında şunları söyledi: “Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümü mezunuyum. Burada 24 erkek meslektaşımla birlikte yaklaşık üç yıldır çalışıyorum. Başlangıçta memur olarak masa başında çalıştım. Ancak sahada olmayı çok istiyordum. Bu bölümü sahada olmak ve mesleğimi icra edebilmek için okudum. Her yangın çıktığında katılmak istedim. Mesleğimi çok sevdiğim için ekstra çalışmak bile istiyorum. Burada çalışmaya başladım birden bire 24 ağabeyim oldu. Beraber çok büyük bir aile olduk. Benim için ilk zamanlar tepkiler çok fazla oluyordu. Safranbolu halkı, bir kadının itfaiye hortumu tutarken görülmesine artık alıştı. Benim spor geçmişim olduğu için çalışırken pek zorlanmıyorum. Buraya minik öğrenciler ziyarete geliyor. Onlara eğitim veriyoruz. Tüm meslektaşlarımın itfaiye haftasını kutluyorum.” dedi. (Yusuf Korkmaz)

 

https://www.youtube.com/watch?v=0wPRjiQg0pk

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin