SAFRANBOLU'DA GENÇLERDEN ORMAN TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ - Karabük Haber Postası
6716352a301f9
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
21 Ekim, 2024 14:05 tarihinde yayınlandı
0
0

SAFRANBOLU’DA GENÇLERDEN ORMAN TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonu ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle, 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen orman temizliği etkinliği, Safranbolu Konarı Köyü Değirmen Mevkinde geniş katılımla gerçekleştirildi.

Çevreye duyarlılığı artırmak, sürdürülebilir çevre bilincini güçlendirmek ve ormanların korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğe, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tarık Karkınçam, Gençlik Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Safranbolu Gençlik Spor İlçe Müdürü Sedat Adakan, Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu, Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin, Safranbolu Orman İşletme Müdürü Sema Altunay, Tarım ve Orman İl Müdürü Çetin Ayvalık, yurt müdürleri, gençlik liderleri ve gönüllü gençler katıldı.

Etkinlik kapsamında, gençler ormanlık alanda temizlik yaparak, çevre koruma bilinci konusunda farkındalık oluşturdu. Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, gençlerin çevreye duyarlılığının önemine vurgu yaparak bu tür faaliyetlerin sürdürülebilir çevre bilincini artırmadaki rolüne dikkat çekti.

Etkinlik, gönüllü gençlerin aktif katılımı ve çevre temizliğine yönelik çalışmaların ardından son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bafrada cokme riski tasiyan yapilar icin belediyenin daha ciddi onlemler almasi istendi rx6Rrjig
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bafra’da çökme riski taşıyan yapılar için belediyenin daha ciddi önlemler alması istendi

Samsun’un Bafra ilçesindeki çökme riski taşıyan iki müstakil tarihi yapı için belediye tarafından alınan önlemlerin yeterli olmadığını söyleyen mahalle sakinleri, daha ciddi önlemler alınmasını istedi.

Gazipaşa Mahallesi Bakkal Sokak’taki yapılar, hem yoğun yaya hem de araç trafiğinin ortasında adeta tehlike saçıyor. Yapıların ’kültür varlığı’ statüsünde olması nedeniyle doğrudan müdahale edilemediğini dile getiren Gazipaşa Mahallesi Muhtarı İsmail Öğreten, evlerden birinin çatısının tamamen çöktüğünü, diğerinde ise bacaların yıkıldığını ve dış cephe sıvalarının döküldüğünü ifade etti. Öğreten, ikinci yapıda ise üst katlarda belirgin çökme işaretlerinin görüldüğünü söyledi.

Bafra Belediyesi tarafından bölgeye geçici demir bariyerler yerleştirildiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirten Öğreten, “Burası her an göçebilir durumda” diyerek uyarıda bulundu. Bakkal Sokak’ın okul güzergâhı olduğunu söyleyen Öğreten, sabah ve öğle saatlerinde yüzlerce öğrencinin bu güzergâhı kullandığını hatırlattı.

Mahalle sakinleri ise, belediyeden daha ciddi önlemler almasını talep etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin