Safranbolu'da “Genç Vizyon” toplantıları - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Şubat, 2020 08:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da “Genç Vizyon” toplantıları

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, öğrencilerle “Genç Vizyon” toplantıları kapsamında bir araya geldi.
Gümüş, öğrencileri geleceğe en iyi şekilde hazırlamanın en önemli görevleri olduğunu söyledi.
Gençleri geleceğe hazırlarken onların gelecekten ne beklediği ve onların beklentilerine yönelik ne yaptıklarının önemli olduğunu ifade eden Gümüş, “Gençlerimizin fikirlerini almak ve onların gelecek beklentilerine hızlı ve nitelikli cevaplar verebilmek için bu toplantıların anlamlı” dedi.
Gümüş, iş hayatında ihtiyaç duyulan becerilerin farklılaştığını, bunun da meslekleri dönüştürmeye başladığını, özellikle gençlerin bunun farkına vararak geleceklerini planlarken bu gelişmeleri göz önünde bulundurması gerektiğini belirtti.
Öğrencilerle yapay zeka, Endustri 4.0, nesnelerin interneti, sosyal medya ve benzeri konularda karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Gümüş, yapay zeka çalışmalarına çok büyük yatırımlar yapıldığı ve nesnelerin interneti ile birlikte aralarında iletişim kuracak olan yapay zeka teknolojisi gelecekte oldukça yer edineceği konularına değindi.
Gümüş, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini, öğrencilerin dünya ile rekabet edebilecek bilgi ve donanımlara sahip, ilgi yetenek ve yeterlilikleri doğrultusunda gelişimlerini ekip anlayışı içerisinde sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vvvvvvvv
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
28 Nisan, 2026 12:29 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice’de derenin iki yakası da doğalgaza kavuşuyor

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, yıllardır ilçede konuşulan “derenin o tarafı, derenin bu tarafı” söylemini tarihe gömecek projeyi duyurdu. Kalaycılar ve Fatih Mahalleleri için doğal gaz çalışmaları başlıyor.

Başkan Karakaş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yenice’mizin iki yakasını hizmetle buluşturmaya devam ediyoruz. Irmağın bir tarafını doğal gazla buluşturduk, şimdi sıra diğer yakada. Kalaycılar ve Fatih Mahallelerimiz için doğal gaz çalışmalarımıza başlıyoruz.”

Karakaş, özellikle Kalaycılar Mahallesi’nin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirterek, “Bizim oralarda damatlar kayınvalidesine yumurta yemeye gider derler; artık sıcak çayımızı da doğal gaz konforunda içeceğiz” dedi.

Fatih Mahallesi’nin ise çocukluğunun, gençliğinin ve hayatının en güzel 30 yılının geçtiği yer olduğunu vurgulayan Karakaş, “Her sokağında bir anım, her köşesinde ayrı bir hatıram var” diye konuştu.

Proje kapsamında sadece doğal gazla sınırlı kalınmadığını aktaran Başkan Karakaş, su altyapısının da yenilendiğini, Enerjisa ve Türk Telekom ile görüşmelerin sürdüğünü, elektrik ve iletişim altyapısının da modern hale getirileceğini söyledi.

Kalaycılar ve Fatih Mahalleleri’nde yaşayan vatandaşlar, doğal gaz abonelik işlemlerini KARGAZ üzerinden gerçekleştirebileceğini ifade eden Karakaş, “Bizim için Yenice’nin her mahallesi aynı değerde, her hanesi aynı kıymettedir. Hizmetin adresi olmaz; gönüllere dokunan her yatırım, geleceğe atılan en güçlü adımdır. Birlikte daha güzel, daha güçlü bir Yenice inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin