Reklam
Reklam
we
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Mayıs, 2026 16:12 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Geleneksel Türk Okçuluğu heyecanı

Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Safranbolu’da düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Turnuvası, kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Gençlik Haftası coşkusu Safranbolu’da sporla taçlandı. Safranbolu Spor Fest etkinlikleri çerçevesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Turnuvası, büyük ilgi gördü.

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde, Safranbolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Safranbolu Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuvaya farklı yaş kategorilerinden sporcular katıldı. Hedefi tam isabet vurmak için ter döken okçular, hem rekabet hem de centilmenlik örneği sergiledi.

Geleneksel spor kültürünün yaşatılmasının hedeflendiği turnuva renkli görüntülere de sahne oldu.

Dereceye giren sporculara ödülleri, Safranbolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sedat Adakan ile Safranbolu Gençlik Merkezi Müdürü Dursun Köseoğlu tarafından takdim edildi.

Yetkililer, geleneksel spor dallarının yaşatılması ve gençlere sevdirilmesi amacıyla bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Turnuvaya katılan tüm sporcular tebrik edilirken, derece elde eden okçular kutlandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
imam hatipli kiz ogrenci ilceye birincilik ile dondu 5gWwuY4j
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

İmam Hatipli kız öğrenci ilçeye birincilik ile döndü

Devrekli İmam Lisesi kız öğrenci ilçeye birinciliği elde ederek döndü

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 8/A Sınıfı Öğrencisi Ayşenaz Çengelcik Zonguldak’ta düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvasında önemli bir başarıya imza atarak okunun gurur kaynağı oldu.

Ayşenaz Çengelcik il genelinde 40 öğrencinin katıldığı yarışmada temsil ettiği Devrek ilçesinden birinciliği elde ettiği başarıyla 5-6-7 Haziran tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Turnuvası’nda Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı.

Okul Müdürü İsmail Öztürk, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Öncelikle bu turnuvaya öğrencimizi hazırlayan öğretmenimiz Hande Bilgin Uraz’a oklum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencimizin elde ettiği bu anlamlı başarı bizleri son derece gururlandırmıştır. Akademik başarının yanı sıra stratejik düşünme, sabır ve odaklanma gerektiren bu tür alanlarda öğrencilerimizin kendini göstermesi bizler için çok kıymetli. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenimizi gönülden tebrik ediyor, Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum” diye konuştu

Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu başarıyla birlikte eğitimdeki nitelikli çalışmalarını bir kez daha ortaya koymuş bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin