Safranbolu’da “Geleneksel Türk Çocuk Oyunları” yarışması yapılacak

Karabük Postası tarafından
08 Nisan, 2023 23:14 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gelenek ve göreneklerin yaşatılması ve çocuklara eski Türk oyunlarının hatırlatılması amacı ile Safranbolu Belediyesi tarafından "Geleneksel Türk Çocuk Oyunları" yarışması düzenlenecek. Safranbolu'nun tarihi kadar eski geleneklerini de koruyan, geçmişi geleceğe bağlayan bir kent olduğunu kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Yapılacak etkinlik büyüklerimizden bizlere, bizlerden gelecek kuşaklara, onlardan da çocuklarına miras kalacak bir etkinlik olacak" dedi. Kayıtların başladığını ifade eden Köse, "Safranbolu Belediyesi olarak her daim eğitime önem veriyoruz. Hatta eğitimde de fırsat eşitliğinden yanayız. Bununla birlikte evlatlarımızın yalnızca ders çalışmalarını evlerine kapanmalarını tabii ki istemiyoruz. Kitap okuyacaklar, oyunlar oynayacaklar kısaca sosyal leşe çekler. Biz belediye olarak geleneklerimizi hatırlatmak ve yaşatmak amacı ve onların hoşça vakit geçirebilecekleri bir çocuk etkinliği düzenliyoruz" diye konuştu. Yarışmanın kayıtlarının Erdoğan Caymaz Yeni Nesil Spor Salonu'nda yapılacağını, 06-13 yaş gurubuna hitap edeceğini hatırlatan Köse, kayıtların 20 Nisan'da sona ereceğini ve dereceye girenlere madalya, tüm katılımcılara da katılım belgesi verileceğini sözlerine ekledi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Türkiye’de ilk kez İller Arası Kuşak Güreşi Turnuvası, Karabük’te düzenlendi

Karabük'ün Eflani ilçesi, Türkiye'de ilk kez düzenlenen İller Arası Kuşak Güreşi Turnuvasına ev sahipliği yaptı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 10:20 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eflani Çok Amaçlı Spor Salonu'nda gerçekleşen turnuvaya 17 ilden 150 sporcu katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, 'Spor Şehri Karabük' sloganına uygun çalıştıklarını belirterek, Karabük'te hem federasyon faaliyetleri hem okul sporları hem de ANALİG müsabakaları gibi farklı organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Eflani'de organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirten Güven, "Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu kapsamında Türkiye'de ilk defa kadınlar ve erkekler dalında Kuşak Güreş Turnuvası'nı gerçekleştiriyoruz. İlimize 17 ilden 150'ye yakın sporcu geldi. Bu çerçevede de ilimizde de bu branşın canlanması, ilçelerimizde bu branşın canlanması yönünde de önemsiyoruz. Biz Karabük olarak farklı federasyonlarımızın farklı organizasyonlarına ev sahipliği yapıyoruz. Farklı illerden Karabük'e, Eflani ilçemize gelen sporcularımıza başarılar dilemek istiyorum" dedi.

Organizasyonda dereceye giren sporculara ödüllerini protokol üyeleri takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.