Reklam
Reklam
ANNE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Aralık, 2025 11:04 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Evlerinde Mahsur Kalan Engelli Anne Ve Kızı Ekiplerce Kurtarıldı

Safranbolu’da yoğun kar yağışı nedeniyle koparak yola düşen elektrik telleri sebebiyle bir süredir elektriksiz sokakta mahsur kalan engelli anne ve kızı, Safranbolu Belediyesi ile Karabük Safranbolu Doğa ve Otomobil Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARDOFF) ekiplerinin koordineli çalışmasıyla kurtarıldı.

Olay, Bağlarbaşı Mahallesi Çamlıca Sokak’ta meydana geldi. Elektrik tellerinin koparak yola düşmesi sonucu bölgede güvenlik riski oluşurken, belediye ekipleri risk nedeniyle sokağın yalnızca belirli bir bölümüne kadar yol açma çalışması gerçekleştirebildi. Kopan teller nedeniyle sokağın bir kısmında yaklaşık 3 gündür elektrik kesintisi yaşandı.

Elektrik kesintisi ve ağır kış şartları nedeniyle evlerinde kalmakta güçlük çeken engelli anne Y.A. ile kızı, komşuları aracılığıyla durumu Safranbolu Belediyesi’ne bildirdi. İhbar üzerine belediye ekipleri ile KARDOFF ekipleri koordinasyon sağlayarak bölgeye sevk edildi.

Kurtarma ekipleri, koparak yola düşen elektrik tellerinin bulunduğu noktadan geçerek yaklaşık 80 santimetreyi bulan kar kalınlığında ve 400 metre mesafede ilerledi. Anne ve kızı önce sandalyeyle, ardından sırayla sırtlarında taşınarak mahsur kaldıkları evden çıkarıldı. Kurtarılan anne ve kızı, arazi araçlarıyla güvenli bölgeye alınarak yakınlarına teslim edildi.

“Vatandaşı güvenli şekilde tahliye ettik”

Kurtarma çalışmasının ardından açıklama yapan KARDOFF Başkanı Ahmet Demir, gönüllü ekiplerin her türlü yardıma koştuğunu belirterek şunları söyledi:

“Karabük’te off-road ve 4×4 kullanıcıları her olaya koşuyor. Biz de bu işe öncülük eden, tecrübeli bir kulübüz. Ekipman desteğimiz fazla, bilinirliğimiz yüksek olduğu için tercih ediliyoruz. STK’larla koordineli çalışıyoruz. Faydalı olmak mutluluk verici.

Merkez istasyon muhabere sorumlumuzun ana mesleği elektrik. Olay yerine geldiğimizde tellerin enerjisinin kesilebileceğini söyledik ancak müdahale etmememiz gerektiği bildirildi. Kısa sürede gelineceği söylendi ancak yaklaşık 1 saat bekledik. Bunun üzerine gerekli güvenlik önlemlerini alarak vatandaşı kurtardık. Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Akgül ile birlikte çalıştık.”

Kurtarma çalışmasına Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Akgül, Safranbolu İtfaiye Müdürü Ferhat Akgün, KARDOFF Başkanı Ahmet Demir ve dernek üyeleri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
saglikli genc haftasinda gencler kulturleriyle bulustu mwyPEKYp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Sağlıklı Genç Haftası’nda gençler kültürleriyle buluştu

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğünce Sağlıklı Genç Haftası etkinlikleri kapsamında gençlere yönelik kültürel ve farkındalık etkinlikleri düzenlendi. Etkinliklerde gençler hem Kastamonu’ya özgü taş baskı sanatını hem de çekme helvanın yapımını öğrendi.

15-24 yaş aralığındaki gençlerin sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmaları, riskli davranışlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmaları, fiziksel aktiviteye teşvik edilmeleri ve sosyal yönden desteklenmeleri amacıyla her yıl düzenlenen Sağlıklı Genç Haftası kapsamında Kastamonu’da bu yıl da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen programlarda gençlerin sosyal katılımlarının artırılması ve kültürel değerlerle bağlarının güçlendirilmesi hedeflendi.

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, etkinlikler kapsamında gençlerle bir araya geldiklerini belirterek, “19-24 Mayıs Sağlıklı Genç Haftası kapsamında biz de 15-24 yaş arasındaki genç kardeşlerimizle etkinlikler planlıyoruz. Bugün burada hem Kastamonu’muza özel olan taş baskı tekniğini hocamızdan gençlerimize öğreterek uygulama yapıyoruz. Birazdan da yine Kastamonu’nun özel lezzetlerinden çekme helva uygulaması yapacağız” dedi.

Amaçlarının gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu ifade eden Yavuzyılmaz, “Gençlerimizin bölgemizin ve ülkemizin kültürüne yabancılaşmasını engellemek, onları yararlı davranışlar konusunda bilinçlendirmek ve bu uygulamaları kendilerine kazandırmak istiyoruz. Günümüzde gençleri cezbeden birçok teknolojik ve farklı uygulama var ancak biz onların köklerine bağlı olmasını, geçmişini bilmesini ve yaşatmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle taş baskı ve çekme helva etkinliğini ön plana çıkardık” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı’nın Sağlık Fest teması kapsamında her ilin kendi kültürel değerlerine uygun etkinlikler gerçekleştirdiğini kaydeden Yavuzyılmaz, Kastamonu’da taş baskı ve çekme helvanın öne çıkarıldığını belirtti. Etkinliklere ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerin katıldığını ifade eden Yavuzyılmaz, gençlere sağlıklı yaşam bilinci kazandırmayı ve bu farkındalığın arkadaş çevrelerine de yayılmasını amaçladıklarını söyledi.

Etkinliğe katılan 10 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Damla Mutak ise, taş baskı sanatını deneyimlemenin kendisi için çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, “Eskiden insanların yaptığı işleri görmek ve uygulamak çok güzeldi. Taş baskı yaptık, gezdik ve kültürümüzü yakından tanıdık. Ayrıca Kastamonu’ya özgü çekme helvanın nasıl yapıldığını da gördük. Kastamonu’nun çok güzel kültürel ve yöresel değerleri var” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin