Karabük Postası tarafından
09 Mart, 2015 07:46 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Safranbolu’da Dev Organizasyon

25-27 Mart tarihleri arasında Türkiye'nin de üyesi bulunduğu Ekonomik İş Birliği Teşkilatı ve Avrupa Çevre Birliği ile birlikte Safranbolu'da “İklim Değişikliği Kongresi” yapılacak. Kongrenin kapanış oturumuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılabileceği bildirildi Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İklim Değişikliği Kongresinin Safranbolu’da düzenleneceğini belirterek, Kongre sonunda ise Deklarasyonun “Safranbolu Deklarasyona ” olarak isimlendirileceğini söyledi. Bu toplantının, bugüne kadar Safranbolu'da yapılmış olan toplantıların en önemlisi olduğunu vurgulayan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Aksoy, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce ziyarete geldiğinde, Safranbolu'da, 'Safranbolu Deklarasyonu' ismiyle bir toplantı yapacaklarını, bunu da Safranbolu'nun tanıtılması anlamında büyük katkıda bulunacağını ifade etmişti. Şimdi bu vaad ete kemiğe büründü. 25-27 Mart tarihleri arasında Türkiye'nin de üyesi bulunduğu Ekonomik İş Birliği Teşkilatı ve Avrupa Çevre Birliği ile birlikte Safranbolu'da “İklim Değişikliği Kongresi” yapılacak” dedi. Uluslararası alanda iklim değişikliği konusunda çalışmalar yapan Türkiye'nin yetiştirdiği önemli bilim adamları ve dünya çapında bu hususta söz söyleyen önemli kişilerin bu toplantıya katılacağını belirten Başkan Aksoy, “Bilim adamları da davetli olarak gelecek. Yaklaşık 200 civarındaki bu davetliler Safranbolu'da 3 gün boyunca çalışarak, bu yılın sonunda yapılacak olan 'Dünya İklim Değişikliği Kongresi' için hem Ekonomik İş Birliği Teşkilatı'nın hem Orta Asya ile beraber Balkanların ortak fikriyatını oluşturan bir deklarasyonu kaleme alarak 'Dünya İklim Değişikliği Kongresi'nde bu deklarasyon gündeme gelecek. Bu deklarasyonun başında da 'Safranbolu Deklarasyonu' ismi geçecek" diye konuştu. "Dünya İklim Değişikliği Kongresi"nin özelliğinin Kyoto'da yapılan protokolün 2015 yılı sonunda nihayete ermesi olduğunu anlatan Başkan Aksoy, dünyanın iklim değişikliğine bakışını içeren bu kongrenin en önemli hazırlık ayaklarından birisinin Safranbolu'da yapılacak olan "İklim Değişikliği Kongresi" olduğunu kaydetti. Kongrenin kapanış oturumuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da davetli olduğunu söyleyen Aksoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıya icabet etme ihtimalinin çok yüksek olduğunu, programa katılacağı konusunda büyük ümitler beslediğini ifade ederek, 27 Mart tarihinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk Belediye Başkanı olduğu tarihe denk gelmesi nedeniyle hediye hazırlama ve plaket sunumuyla ilgili çalışmaların da sürdüğünü sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin