Reklam
Reklam

Safranbolu’da Dede Korkut hikayeleri sahneleniyor

DEDE jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2024 10:42 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde lise öğrencileri tarafından Dede Korkut hikayeleri sahneleniyor.

Safranbolu Fatih Sultan Mehmet Fen Lisesi öğrencileri ve edebiyat öğretmeni Satiye Dağı rehberliğinde hazırlanan Dede Korkut hikayelerinden 6.’sı olan Kanturalı Hikayesi sahnelendi. Okulun Konferans Salonu’ndaki gösteriye; İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, Şube Müdürü Enver Ayata ve Okul Müdürü Metin Ergün katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Odabaşoğlu, Dede Korkut hikayelerinin yazılı ve sözlü kültürün en önemli eserlerinden birisi olduğunu belirtti. Odabaşoğlu, “Kültürümüzün kuşaktan kuşağa aktarılmasında ve öğrencilerimize toplumsal değerlerin kazandırılmasında konusunda önem arz etmektedir. Dede Korkut hikayelerinin tiyatro çalışmasıyla öğrenilmesi, sorumluluk alma, grup içinde kendini doğru ifade edebilme, empati kurabilme hususunda öğrencilerimizin kişisel gelişimine önemli ölçülerde katkıda bulunur. Akademik başarıda her zaman ön planda olan Fatih Sultan Mehmet Fen Lisemiz sosyo-kültürel faaliyetlerde de ön plana çıkmaktadır. Öğrencilerimizi kültürel faaliyetlere yönlendiren okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize gayretli çalışmalarından ötürü teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te asfalt sezonu başladı

karabukte asfalt sezonu basladi FMp8yrSf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük İl Özel İdaresi tarafından 2026 yılı asfalt sezonunun startı Ovacık ilçesinde düzenlenen programla verildi.

Ovacık’ta gerçekleştirilen asfalt serim programına Ovacık Kaymakamı Öznur Güler Kıyak, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kirman, Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Genel Meclis üyeleri, kurum müdürleri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Programda, 2026 yılı asfalt sezonu kapsamında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verilirken, kırsal bölgelerde ulaşım kalitesinin artırılması amacıyla sıcak asfalt çalışmalarının il genelinde aralıksız sürdürüleceği belirtildi.

Karabük İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, yeni sezonda da vatandaşlara daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunmanın hedeflendiği ifade edilerek, belirlenen program doğrultusunda köy yollarında asfalt çalışmalarının devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, asfalt sezonunun Karabük’e ve ilçelere hayırlı olması temennisinde bulunularak, sahada görev yapan personele kazasız ve sorunsuz bir çalışma dönemi dilendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin