Safranbolu’da Çocuklardan Örnek Proje: Zarar Gören Otobüs Durakları Renklendirildi
Safranbolu’nun İsmetpaşa Mahallesi’nde, Gümüş Toplumu Destekleme ve Girişimcilik Derneği ile Safranbolu Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen anlamlı bir proje kapsamında çocuklar, zarar görmüş otobüs duraklarını boyayarak güzelleştirdi. Proje, çocukların hem eğlenmesini sağladı hem de çevreye duyarlılık ve toplumsal sorumluluk bilinci kazandırdı.
İsmetpaşa Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar farklı renklerde boyalarla durakları süsleyerek, zarar görmüş alanları renklendirdi. Bu sayede, hem mahalle sakinlerine daha güzel bir ortam sunuldu hem de çocuklar, yaratıcı enerjilerini olumlu bir şekilde kullanma fırsatı buldu.
Projeyi organize eden Gümüş Toplumu Destekleme ve Girişimcilik Derneği yetkilileri, bu tür etkinliklerin, çocukların çevrelerine olan duyarlılığını artırmak amacıyla düzenlendiğini belirtti.
Çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, aynı zamanda mahalle sakinlerinden de tam not aldı. Projeye katılan çocuklar, hem eğlenceli vakit geçirmenin hem de çevreye katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadı. Safranbolu Belediyesi ve Gümüş Toplumu Destekleme ve Girişimcilik Derneği, bu tür projelerin devam edeceğini ve çocukların topluma kazandırılması için farklı alanlarda da etkinlikler düzenleneceğini açıkladı.
Kastamonu’da bir evde yapılan aramada uyuşturucu yakalandı
Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü takımlarınca bir ikamette yapılan aramada uyuşturucu husus ile ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan bir şahıs tutuklandı.
Edinilen bilgiye nazaran, Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü takımlarınca tespiti yapılan bir şahsın ikametinde arama yapıldı. Aramada sentetik ecza hapları, 19 gram amfetamin sıkılmış halde tütün, 1 adet ruhsatsız tüfek ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği bedellendirilen bir ölçü nakit para ele geçirildi.
Olayla ilgili iki kuşkulu şahıs gözaltına alındı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.K. tutuklandı.