Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Asfalt Şantiye Amirliği Ekipleri tarafından yürütülen çalışlalar tüm hızı ile devam ederken, Esentepe mahallesinde reglaj ve Cemal Caymaz mahallesindeki yol genişletme çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.
Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “ekiplerimiz çalışmalarına ara vermeden ve programlı bir şekilde devam ediyor” dedi.
Safranbolu Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ile Asfalt şantiye Amirliği ekiplerinin gece gündüz demeden bir sonraki çalışmaya geçebilmek ve vatandaşların mağdur olmamaları adına çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ettiklerini dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Ekiplerimiz gerçekten büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Öncelikle arkadaşlarıma gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalardan ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Safranbolu’muz da ihtiyaç duyulan her mahallemizde her sokağımızda asfalt çalışması yapacağız. Sezon başındaki programımıza aynen uymaya programın dışına çıkmamaya gayret gösteriyoruz. Amacımız asfalt sezonu tamamlanmadan ihtiyaç duyulan tüm mahallelerimizde çalışmaları tamamlamak. İnşallah Safranbolu’muzu halkımız ile birlikte daha yaşanılır bir şehir yapma yolunda emin adımlarla yürüyoruz” dedi.


Safranbolu’da Çalışmalar Devam Ediyor
Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu
Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.
Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.
Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.
İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.
Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.


