Safranbolu'da "Başarıda Anne-Baba Rolleri" semineri - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Kasım, 2019 11:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da “Başarıda Anne-Baba Rolleri” semineri

Safranbolu’da eğitim öğretimde başarının üst düzeylere çıkartılması için öğrenci velilerine “Başarıda Anne Baba Rolleri” semineri verildi.
Safranbolu Abdurrahman Yerlikaya Kız İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen seminerde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, çocuğun davranışlarını ve okul başarısını etkileyen nedenler arasında en önemlisinin aile faktörü olduğunu söyledi.
Aile ortamı ve ilişkilerinin çocuğun sadece okul başarısında değil tüm gelişim evrelerinde etkili olduğunu ifade eden Gümüş, “Çocuğun sağlıklı kişilik özellikler geliştirebilmesi, anne ve babanın çocuklarıyla ilişkilerinde onların kişilik gelişimlerini özgürce geliştirebilme imkanı sağlayacak ortamları oluşturabilmeleriyle mümkün olabilecektir” dedi.
Gümüş, ailelerin çocuklarından haklı olarak onlardan başarı beklemekte olduklarını aktararak, şunları kaydetti:
“Ancak çocuğun okul başarısı nasıl sağlanır? Başarıda hangi faktörler rol oynamaktadır? Bu konuda kendilerine düşen sorumluluklar nelerdir? gibi sorulara cevap verebilecek bilinç ve bilgiyi edinmeleri gerekmektedir. Öğrencinin eğitim öğretim hayatı boyunca öğrencinin başarısını sadece derslerden aldığı notlarla değerlendirmek elbette yeterli değildir. Çocuğun hayatında mutlu yaşaması istediği faaliyetleri yapabilmesi, okulda ders dışı faaliyetleri, arkadaşları ile dostlukları, sanat ve spor dallarından birinde gösterdiği ilerleme de bir başarı olarak değerlendirilmeli ve en önemlisi doğru rol model olunmalıdır.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
hayvan ticaretinde dolandiricilik supheli otelde yakalandi WXYEHSIW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Hayvan ticaretinde dolandırıcılık: Şüpheli otelde yakalandı

Samsun’da büyükbaş hayvan alım satımı üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olayında, aynı şahsın farklı tarihlerde çok sayıda kişiyi dolandırdığı ortaya çıkarken, şüpheli şahıs jandarma ekiplerince kaldığı otelde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 7 Nisan tarihinde Tekkeköy ilçesinde hayvan satın alıp 2 kişiyi toplam 213 bin TL dolandırdığı iddia edilen G.E. (42) şikayet üzerine Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanarak 24 Nisan’da Samsun Adliyesi’ne sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Aynı şahıs dün Atakum ilçesi Yukarıaksu Mahallesi’nde A.S. (60) isimli şahıstan 290 bin liraya 2 adet büyükbaş hayvan satın aldı ve parasını ödemeden kayıplara karıştı. A.S., G.E.’ye 290 bin TL karşılığında sattığı 2 büyükbaş hayvanın parasını banka hesabına gönderilmediği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları takip sonucu şüpheli G.E.’yi kaldığı otelde yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan detaylı araştırmada şüpheli G.E.’nin yalnızca bu olayla sınırlı kalmadığı, 16 Nisan’da Tekkeköy ilçesinde H.B. isimli şahıstan 3 adet büyükbaş hayvanı 570 bin TL karşılığında aldığı ve ödeme yapma vaadiyle ortadan kaybolduğunu tespit etti

Jandarmadaki sorgusu tamamlanan G.E., Atakum ve Tekkeköy ilçesindeki dolandırıcılık olayları ile ilgili bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin