Reklam
Reklam
saw
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
22 Nisan, 2025 15:01 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Aykırı Bir Sergi,  Silerek Resim Yaptı

Ressam Sakin Sakarya’nın bir hayali daha gerçek oldu. Geçtiğimiz yıl öğütülmüş kahveden resimler yapan Sakarya, bu yıl da boyadığı siyah zemini silerek yeni bir çalışmaya imza attı.

Safranbolu’da Sakince Sanat Evi’nde çalışmalarını sürdüren Ressam Sakin Sakarya, dünya miras kentini ziyarete gelen herkesten ilham almaya devam ediyor. Yağlı boya, sulu boya ve kara kalem resim çalışmalarından sonra silgi ile portre ve kaligrafi yapan Ressam Sakarya, Yemeniciler Arastası’nın üst sokağında tarihi bir konağın giriş katında eserlerini sergiliyor.

Sakarya, “Tam tersi bir çalışma yapmak istedim. Silgi ile zemini silerek ışıklandırma ve tonlama vererek portre ve kaligrafi çalıştım. Aslında yaşlıları çizdim ama gençlere mesaj vermek istedim. Bir gün herkes yaşlanacak. Geçmişe dönüp, anılarıyla ayakta kalmak isteyen yaşlılık dönemi için özellikle gençlere şu anın kıymetini bilin, sağlıklı iken hedeflerinize yönelin mesajı vermek istedim. Kaligrafide: “Yaşayabilirsen, sende yaşlanacak, yalnızlaşıp anılarla yaşayacaksın” kelimeleri yer aldı. Türkiye’de daha önce silgi ile yapılan çalışmalardan bir sergi açıldı mı bilmiyorum. Örneğin ben daha önce ahşap yakma, kahve ile çalışmalarımı sergilemiştim. Bu çalışmalarda ilk 5 içerisinde olduğumu düşünüyorum. İnterneti pek kullanmadığım için açıkçası çok da emin değilim. Türkiye’de sayılı sayıda silgi ile çalışan vardır. Çünkü ters görüş yakalamak, beyni aykırı çalıştırmak biraz uğraştırıyor. Burada 16 eserde resim ve yazı çalışmam oldu. Fotoğraftan model belirlediğim kişileri portre ve detay olarak çalıştım. Çalışmalarımın turizm haftasında sergide yer alması beni çok mutlu etti.” ifadelerinde bulundu.

Safranbolu’nun sanatsal zenginliklerine katkıda bulunan Sakarya’nın yeni hedefinde ise, yerel halkı ve ziyaretçileri bir araya getirecek bir sanat hareketi planlamak ve sanat evinin sokağını eserlerle donatmak bulunuyor. Gelecekte Safranbolu’yu sanatın ve estetiğin merkezi haline getirmek için herkesin desteğiyle sanat sokağı projesini gerçekleştirmeyi umut ediyor.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
99b394d3 774b 4357 8429 9964df802ca7
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
11 Haziran, 2026 17:09 tarihinde yayınlandı
0

CHP’de ihraç depremi Karabük’’e uzanacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) son dönemde yaşanan gelişmeler ve disiplin süreçlerine ilişkin iddialar siyaset kulislerinde konuşulmaya devam ediyor.

CHP’de 9 milletvekilinin ardından bazı belediye başkanlarının da ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edileceği iddiası, gözleri Özgür Özel’e desteğiyle bilinen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye çevirdi.

Gözler Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’de!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) “mutlak butlan” kararı sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlık görevine gelmesiyle başlayan yönetim değişikliği, parti içi disiplin süreçleriyle yeni bir boyut kazandı. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıyla 9 milletvekilinin partiden ihracı için başlatılan sürecin ardından, bazı belediye başkanlarının da ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edileceği iddiası siyaset kulislerini hareketlendirdi. Bu gelişmelerin ardından gözler Safranbolu Belediye Başkanlığı’na çevrildi.

İHRAÇ DOSYALARININ KAPSAMI GENİŞLİYOR

Ulusal basında yapılan haberlere göre, CHP MYK’sı tarafından daha önce disipline sevk edilen 9 milletvekiline ilişkin ihraç başvuruları, yarın gerçekleştirilecek YDK toplantısında masaya yatırılacak. Ancak parti içinden sızan son bilgiler, disiplin hamlesinin sadece milletvekilleriyle sınırlı kalmayacağını ve dosyaların kapsamının genişletildiğini gösteriyor.

YDK’da dosyası ele alınacak isimler arasına bazı belediye başkanlarının da dahil edileceğinin duyurulması, Safranbolu’da geniş yankı uyandırdı. Değişim sürecinde Özgür Özel’e verdiği açık destekle bilinen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin de bu listede yer alıp almadığı Karabük ve Safranbolu kamuoyunda merak konusu oldu.

Yarın yapılacak kritik Yüksek Disiplin Kurulu toplantısının ardından, ihraç istemiyle yargılanacak belediye başkanlarının isimlerinin netleşmesi ve partideki kurultay kördüğümünün yeni bir evreye taşınması bekleniyor.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin