Karabük Postası tarafından
20 Temmuz, 2022 10:59 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da asfaltlama çalışmaları

Safranbolu ilçesinde belediye ekipleri trafik akışının yoğun olduğu noktaların yanı sıra mahallelerde de asfalt çalışmalarına devam ediyor. Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin asfaltlama çalışmalarındaki durağı Bağlarbaşı Mahallesi Özer Caddesi oldu. konforlu bir ulaşım için yenileme yapan ekipler, sıcak asfalt serimi gerçekleştiriyor. Çalışmanın kısa bir sürede tamamlanıp ihtiyaç duyulan ve talep edilen diğer bölgelere geçileceğini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Rutin çalışma programımızın yanı sıra muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdan gelen talepleri de değerlendiriyoruz" dedi. Belediyenin tüm birimleri ile büyük bir özveri ile iş başında olduğunu ifade eden Başkan Köse, "Safranbolu'yu çok daha yaşanılır bir kent yapma çabasındayız. Bu nedenle rutinimizin yanında işleme alacaklarımızla birlikte yeni projeler de üretmekteyiz" diye konuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
30 Ocak, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

ET FİYATLARINDA DUR DURAK YOK

Karabük’te et fiyatlarına yapılan son zam, vatandaşın tepkisini çekti. Yaklaşık 20 gün önce kilosu 800 TL’den satılan kıyma, 150 TL’lik artışla 950 TL’ye yükselirken, diğer et ürünlerinde de dikkat çeken fiyat artışları yaşandı. Kısa sürede gelen zamlar “Bu kadar da olmaz” dedirtti.

Edinilen bilgilere göre, kent genelinde kıymanın kilosu 950, dana kuşbaşının kilo fiyatı 1.050 TL’ye çıkarken, dana kemikli et 850 TL’den, kuzu kemikli et ise 950 TL’den satışa sunulmaya başlandı. Yapılan zamlarla birlikte sucuk, salam ve benzeri diğer et ürünlerinde de yüksek oranlı artışlar gözlendi.

Vatandaşlar, art arda gelen zamların artık bütçelerini zorladığını belirterek duruma tepki gösterdi. Özellikle dar gelirli aileler, etin sofralarından neredeyse tamamen çıktığını ifade ederken, “20 gün gibi kısa bir sürede bu kadar yüksek bir artışı anlamak mümkün değil” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Öte yandan, kasapların bağlı olduğu meslek odalarının fiyat artışlarına sessiz kalması ve zamlara adeta çanak tutması da eleştirilerin odağında yer aldı. Tüketiciler, denetimlerin artırılmasını ve fiyat artışlarının gerekçelerinin kamuoyuna açık bir şekilde açıklanmasını talep ediyor. Ramazan ayına girilmesi ile Karabük’te et fiyatlarının daha da artabileceği belirtilirken, vatandaşlar ise yetkililerin bir an önce harekete geçmesini ve fahiş fiyat artışlarına karşı somut adımlar atılmasını bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin