Haber Merkezi tarafından
03 Mayıs, 2025 22:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da Açık Hava Sinemasına akın!

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen Açık Hava Sinema Geceleri, ilk gününde yoğun ilgiyle karşılandı. Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, çocukların severek izlediği “Kung Fu Panda” filmi perdeye yansıtıldı.

Etkinliğe yüzlerce vatandaş kamp sandalyeleriyle katılırken, açık havada sinema izlemenin keyfi ailelerin yüzüne tebessüm olarak yansıdı.

7’den 70’e her yaştan izleyiciyi bir araya getiren gece, kültürel etkinliklerin halkla buluşmasının en güzel örneklerinden biri oldu. Safranbolu’nun tarihi dokusunda kültür ve sanatın önemini vurgulayan etkinlik, aynı zamanda sosyal bağları da güçlendirdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Amacımız Safranbolu’da sadece tarihi değil, kültürü ve sanatı da yaşatmak. Açık Hava Sinema Geceleri ile hemşehrilerimizi bir araya getirip, birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri ortamlar oluşturmak istiyoruz. Kültürle iç içe bir Safranbolu hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Açık Hava Sinema Geceleri 10 Mayıs'a kadar her akşam birbirinden farklı filmlerle devam edecek.

blank
blank
blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ağustos, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ordu’da otomobil park halindeki tıra çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Ordu’nun Altınordu ilçesinde arabanın park halindeki tıra çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Karacaömer Mahallesi Ordu Etraf Yolu’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Can Hoşgör (42) idaresindeki 34 PR 7865 plakalı araba, yolun cep kısmında park halindeki 19 ADS 388 plakalı tıra çarptı. Kazada otomobildekl bulunan Leyla Güler (72), Şifa Hoşgör (39) ve Ali Eymen Hoşgör (12) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, jandarma, itfaiye ve sıhhat grupları sevk edildi. Yaralılar, olay yerindeki birinci müdahalenin akabinde ambulans ile çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Ağır yaralı olarak Ordu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Leyla Güler, yapılan tüm müdahaleye karşın hayatını kaybetti. Şoför Can Hoşgör ise gözaltına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin