Safranbolu Belediyesi tarafından Karabük Valiliğinin kararı ve İlçe Jandarma Komutanlığı koordinesinde 75 noktaya acil toplanma alanı tabelası yerleştirme çalışmaları devam ediyor.
belediyeden yapılan açıklamada, deprem ya da benzeri afetler için daha önce 8 olan, yeni çalışma ile 75’e çıkarılan toplanma noktasına, tabelaların montaj işlemleri Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından devam ettiği belirtildi.
Açıklamada, mahallelerdeki toplanma alanlarının yerleriyle ilgili bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşların, tabela yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Safranbolu Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden bilgilere ulaşabilecekleri bildirildi.


Safranbolu’da 75 noktaya “acil durum” tabelaları yerleştiriliyor
Gece boyu arandı, gün ağarınca botlarla arama çalışmaları yeniden başladı
Karabük’te Filyos Çayı’na düşerek akıntıya kapılan Örgütlerden Sorumlu CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’i bulmak için başlatılan arama çalışmaları gece boyunca devam etti. Günün ilk ışıklarıyla birlikte ekipler botlarla çay üzerinde yeniden arama çalışması başlattı.
Olay, Karabük-Zonguldak karayolunun Yeşilköy mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yenice ilçesinden Karabük istikametine seyir halinde olan ve içerisinde CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’in (72) de bulunduğu 78 ACD 559 plakalı otomobil, yolculuk sırasında tuvalet molası verdi. Araçtan inen Erten, Filyos Çayı kenarında bulunduğu sırada dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yuvarlanıp suya düştü. Akıntıya kapılan Erten, kısa sürede gözden kayboldu.
İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Gece boyunca dere kenarında ve su üzerinde termal dron ile sürdürülen çalışmalarda Erten’e ulaşılamadı. Günün ağarmasıyla birlikte arama çalışmaları yeniden yoğunlaştırıldı. AFAD ekipleri botlarla Filyos Çayı üzerinde arama faaliyetlerini sürdürürken, ekipler dere boyunca da tarama çalışmalarına devam ediyor.


