Safranbolu ilçesinde “11 Milyon Fidan Dikim Etkinliği” toplantısı düzenlendi.
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen ve ülke genelinde 11.11.2019 günü saat 11.11’de 11 milyon fidanın toprakla buluşması etkinliği kapsamında koordinasyon toplantısı Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal, Emniyet Müdürü Osman Gül, Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Emrah Aydın ile ilgili birim müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.
Kaymakam Ürkmezer, Tarım ve Orman Bakanlığınca programlanan ve tüm Türkiye’de 11 milyon fidanın toprakla buluşmasını sağlayacak olan böyle önemli bir etkinlikte Safranbolu ilçesi olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.
Safranbolu’da üç ayrı noktada yaklaşık 20 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını ifade eden Ürkmezer, “Ovacuma ve Yazıköy’de iki ayrı noktaya yaklaşık 10 bin adet çeşitli tipteki fidanları dikeceğiz. Ayrıca Bartın yolu üzerindeki Beştepeler alanında 10 bin lavanta fidanını toprakla buluşturarak bu alanda bir lavanta bahçesi oluşturacağız. Safranbolu’nun daha yeşil hale gelmesi için elimizden gelen bütün çabayı hep birlikte göstereceğiz. Nasıl ki, yeşili korumamız gerekiyorsa yeni yeşil alanlar da oluşturmamız gerekiyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde yaptığımız ‘Çocuklar ve Fidanlar Büyüyor’ projesi ile oluşturduğumuz alanda yaklaşık 30 bin fidanı toprakla buluşturduk. Yine Orman İşletme Müdürlüğümüzce ihtiyaç olan alanlarda fidan dikimi gerçekleştirilmektedir. 11 Kasım 2019 günü bütün hemşehrilerimizi fidan dikim alanına bekliyoruz” dedi.


Safranbolu’da “11 Milyon Fidan Dikim Etkinliği”
KARABÜK’ÜN KÖYLERİ KÖYDES İLE GÜÇLENİYOR
AK Parti Karabük Milletvekili D. Ali Keskinkılıç Karabük’e KÖYDES kapsamında 119 Milyon TL’yi aşan destek verildiğini söyledi
AK Parti Karabük Milletvekili D. Ali Keskinkılıç, 2026 yılı KÖYDES (Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi) Programı kapsamında Karabük’e toplam 119 milyon 518 bin 694 TL ödenek tahsis edildiğini açıkladı.
Milletvekili Keskinkılıç yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kırsal kalkınmayı güçlendirmeye yönelik yatırımların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek, ayrılan kaynağın Karabük’ün köylerinde önemli altyapı projelerinin hayata geçirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.
Keskinkılıç, tahsis edilen ödenekle köy yolları, içme suyu, kanalizasyon ve diğer altyapı çalışmalarının daha güçlü bir şekilde sürdürüleceğini belirterek, “Hemşerilerimizin yaşam kalitesini artırmak, köylerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.” dedi.
2026 yılı KÖYDES Programı kapsamında; Merkez ilçeye 22 milyon 776 bin 661 TL, Eflani ilçesine 21 milyon 545 bin 27 TL, Eskipazar ilçesine 16 milyon 842 bin 900 TL, Ovacık ilçesine 13 milyon 354 bin 553 TL, Safranbolu ilçesine 30 milyon 278 bin 631 TL, Yenice ilçesine 14 milyon 720 bin 922 TL olmak üzere toplam 119 milyon 518 bin 694 TL ödenek ayrıldı.
“KARABÜK’ÜMÜZÜN HER KÖŞESİNE HİZMET GÖTÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Milletvekili Keskinkılıç, açıklamasında Karabük’ün tüm ilçelerine ve köylerine hizmet ulaştırma hedefiyle çalışmaların sürdüğünü vurgulayarak, “Kırsal bölgelerimizin altyapısını güçlendirmek, vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek ve köylerimizi daha yaşanabilir hale getirmek için yatırımlarımız devam ediyor. Bu önemli kaynağın ilimize kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili bakanlıklarımıza ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
KÖYDES kapsamında tahsis edilen ödeneğin önümüzdeki süreçte Karabük genelinde hayata geçirilecek altyapı yatırımlarına önemli katkı sağlaması bekleniyor.

