Reklam
Reklam
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
24 Nisan, 2026 13:08 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu YÖREX’te Dünya’ya açılıyor

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX), Safranbolu’nun tüm değerleri Anadolu’nun binlerce yıllık birikimiyle birlikte görücüye çıktı.

Safranbolu Belediyesi ve Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Batı Karadeniz Kalkınma Birliği koordinasyonunda aynı stantta yer alarak sergilediği güçlü iş birliği, 10 bin metrekarelik fuar alanında kentin tanıtımına büyük güç kattı.

Safranbolu Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Bahadır Acar ve müdürlük personellerinin Safranbolu Belediyesi adına koordine ettiği tanıtım çalışmalarında, belediyenin coğrafi işaretli üretimi olan tescilli “Kıtır” ile kentin dünyaya yansıyan geleneksel lezzeti Safranbolu lokumunun satışı yapılarak ziyaretçilere eşsiz bir gastronomi deneyimi sunuluyor. Aynı zamanda kültür, sanat ve turizm alanında yürütülen faaliyetler kapsamında kentin uluslararası markaları olan 10. Safran Festivali, 27. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali ve kış turizmine ivme kazandıran Yılbaşı Panayırı’nın tanıtımı profesyonel bir sunumla gerçekleştiriliyor.

Tarihi kentin hem ticari hem de kültürel dinamiklerinin tek bir çatı altında birleştiği fuarda, Safranbolu’nun tescilli lezzetleri ve köklü organizasyonları Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılanmaya devam ediyor. Safranbolu, 26 Nisan’a kadar ANFAŞ Antalya Expo Center’da 3. Holde misafirlerini bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cay bahcesinde bulunan yavru karaca dograya birakildi JXVOOQXB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Çay bahçesinde bulunan yavru karaca doğraya bırakıldı

Artvin’de çay hasadı yapan işçiler tarafından bulunan yavru karaca, kısa süreli bakımın ardından doğal yaşam alanına bırakıldı.

Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Pınarlı Köyü’nde çay hasadı yapan işçiler, bahçede yalnız halde bulunan yavru karacayı fark etti. Bir süre çevrede inceleme yapan işçiler, yavru karacanın annesini göremeyince aç kalmış olabileceğini düşünerek bakımını üstlendi. Sütle beslenen yavru karacanın karnı doyuruldu. Daha sonra annesinin yakınlarda olabileceği ihtimalini değerlendiren işçiler, yavru karacayı bulunduğu bölgedeki doğal yaşam alanına bıraktı. İşçilerin bu kararı kısa sürede sonuç verdi. Bir süre sonra bölgeye gelen anne karacayı gören işçiler, yavrunun annesiyle yeniden buluşmasına tanıklık etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin