Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
06 Aralık, 2023 14:32 tarihinde yayınlandı
0

Ergüder: “Konaklamada Kalite Düştü”

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Safranbolu’da, kalitesiz hizmet ve yanlış pazarlama hataları turizmi olumsuz yönde etkilerken, Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği’nin yaptığı bir araştırma Safranbolu’nun turizmdeki kaybını gözler önüne serdi.

Dernek tarafından yapılan açıklamada,  Safranbolu’nun 2023 yılında turizmde 600 Bin Dolar kaybettiği ifade edildi.

Başkanlığını Şebnem Ergüder Urgancıoğlu’nun yaptığı Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD), yaptıkları  bir araştırmanın sonucunu yayımladı. Safranbolu Turizminin oteller arası rekabet ve yanlış pazarlama hatalarından dolayı 2023 yılında 600 Bin Dolar para kaybettiğini açıkladı.

manset SAFRANBOLU jpg

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Uzakdoğu ülkelerinin gözdesi olan Safranbolu yıllık kitle turizmi bazında 100.000 pax uzak doğulu misafir ağırlamaktadır. Bu grupları organize eden seyahat acenteleri hizmet aldıkları destinasyonlar için her yıl başında maliyet hesapları yapmakta , belirlenen maliyet fiyatlarını da yıl sonuna kadar geçerli olmak üzere hizmet alınan otel ve restaurantlara ödemektedirler. Edindiğimiz bilgilere göre bu turları organize eden seyahat acentelerinin 2023 yılı için Safranbolu konaklamalarında 1 kişi için yarım pansiyon  35 USD , öğle yemeği için ise 1 kişi  13 USD maliyet belirlediğini yetkili sektör temsilcilerinden öğrendik.  Fakat Safranbolu otelleri kendi aralarında rekabete girdiği için bu fiyat konaklamada 20 USD  öğle yemeklerinde  ise 6 USD ye kadar düştüğünü tespit ettik . Gelen kişi sayısı ile rekabetten dolayı eriyen fark hesap edildiğinde 1 yıl içinde Safranbolu turizm sektörüne girdi sağlaması gereken 600.000 USD  paranın buharlaştığını yetkili merciler ile yaptığımız araştırma sonucu tespit ettik.  Yine edindiğimiz bilgilere göre rekabet sonucu işletmelerin karlılıkları düştüğünden gelen yabancı gruplara kalitesiz hizmet verilmesinden ötürü sayısız şikayetler alındığını, müşteri memnuniyeti konusunda sıkıntılı durumlar oluştuğu için Ağustos ayından itibaren Safranbolu’da konaklayan bazı uzak doğulu seyahat acentelerinin artık Bolu’daki otellerde konaklamaya başladığını öğrendik. Bu olumsuz durumun Safranbolu turizmine ne  kadar zarar vereceğini ilerleyen süreçte bölge turizmcileri tecrübe edecektir . Bu noktada Safranbolu ekonomisinin en önemli katma değerini sağlayan turizm sektörü yetkililerini kentimizin turizm geleceğini sağlıkla sürdürebilmesi açısından sorumlu olmaya davet ediyoruz.”

(Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonun 30 yillik hayali olan guney cevre yolu projesinde calismalar suruyor rUWGjciq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Trabzon’un 30 yıllık hayali olan Güney Çevre Yolu Projesi’nde çalışmalar sürüyor

Trabzon’un ulaşım altyapısını köklü şekilde değiştirecek Güney Çevre Yolu Projesi’nde çalışmalar devam ediyor.

Karadeniz Sahil Yolu’nun özellikle Akçaabat şehir geçişlerinde yaşanan trafik yoğunluğunu büyük ölçüde azaltacak olan Güney Çevre Yolu, alternatif bir güzergâh oluşturarak transit geçişleri Akçaabat şehir merkezinin dışına alacak. Bu yönüyle hem zamandan tasarruf sağlanacak hem de şehir içi yaşam kalitesi önemli ölçüde artacak. Projede sahada yoğun bir çalışma yürütülürken, 7 farklı noktada eş zamanlı olarak imalatlar sürdürülüyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Güney Çevre Yolunun 30 yıldır konuşulduğunu ifade ederek “İnşallah her şey yolunda giderse, Akçaabat’ı ilgilendiren 16,5 kilometrelik kısmı üç yıl sonunda hizmete alacağız. Mevcut çalışmalar bunu gösteriyor” dedi.

Güney çevre Yolu’nun iki yönden şehri ilgilendiğini kaydeden Genç, “Güney Çevre Yolu, iki yönüyle birlikte şehrimizi çok yakından ilgilendiriyor. Bunlardan biri transit trafik. Şu anda doğu-batı aksında bir karayolumuz var, o da sahil yolumuz. Orada herhangi bir sıkıntı yaşandığında trafik tamamen kilitleniyor. Bu nedenle bu konu uzun zamandır şehrimizin gündemindeydi. Biz de bunu Ankara’ya taşıdık. 1 Mayıs 2023 tarihinde Güney Çevre Yolu resmen Akçakale’den başladı. Şu anda Güney Çevre Yolu, toplam 48 kilometrelik bir platform olarak Akçakale’den başlayıp Araklı’ya kadar uzanan bir kuşak yol niteliğinde. Hem transit yol olması hem de şehircilik açısından bizi yakından ilgilendiriyor. Çünkü Trabzon’un sürekli sahil bandında sıkıştığını görüyoruz. Dolayısıyla şehri güneye taşıma adına da kıymetli bir çalışma. İlk etap, Akçakale ile Yıldızlı arasında başlatılan 16,5 kilometrelik bölüm. Şu anda aktif çalışmanın sürdüğü kısım da burası. Bu bölümde yedi tüp tünelde eş zamanlı çalışmalar devam ediyor. İnşallah her şey yolunda giderse, Akçaabat’ı ilgilendiren bu 16,5 kilometrelik kısmı üç yıl sonunda hizmete alacağız” diye konuştu.

Bu çalışmalar sürerken bir taraftan da eş zamanlı olarak Ortahisar’dan başlayıp Araklı’ya kadar devam edecek ikinci büyük ana etabın proje ve plan çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Genç “O konuda hazırlıklarımız tamamlandı. İnşallah yapım işi de başlayacak. Bunu çok önemli buluyoruz. İnşallah tamamlandığında hem Trabzon’umuza transit güzergâh anlamında hem de şehircilik açısından büyük hizmet edecek bir proje olacağını düşünüyorum. Çalışmalar sadece tünellerle sınırlı değil. Yedi tüp tünelde eş zamanlı çalışmalar sürerken, aynı zamanda açıklık alanlardaki viyadük çalışmaları da devam ediyor. Hem Yıldızlı bölgesinde, Akçaköy bölgesindeki vadide hem de Düzköy yolu üzerindeki Adacık Vadisi’nde viyadük çalışmaları eş zamanlı yürütülüyor. Şehrin yaklaşık 30 yıldır konuştuğu bir projeydi. İnşallah bu dönemde vücut bulacaktır” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin