Safranbolu TSM’de Gebe Sınıfı ve Obezite Polikliniği Açıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Eylül, 2014 14:50 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu TSM’de Gebe Sınıfı ve Obezite Polikliniği Açıldı

Safranbolu Toplum Sağlığı Merkezi’nde Gebe Sınıfı ve Obezite Polikliniği açıldı. Açılışa; Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Jandarma Albay Cihan Ulukaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki; “Toplum Sağlığı Merkez’lerimizin Bakanlığımızın yeni konseptinde sağlıklı yaşam merkezleri haline çevirmek istiyoruz. Sağlıklı Yaşam Merkezlerimizde gerek obezite ile mücadele gerek bağımlı yapıcı maddeler ile mücadele gerekse de kanser ile mücadele ve anne adaylarımızın bilgilendirilmesi yönünde çalışmalarımızı yapacağız. Bu arada kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin çok ciddi desteğine ve katkısına ihtiyaçlarımız var. Burada bunun çok güzel bir örneğini yaşadık. Sayın Safranbolu Belediye Başkanımız Dr. Necdet Aksoy, bu konuda bizlere destek verdiler. Burada bir gebe okulunun açılmasını sağladık. Burada maksat İlimizde ve Türkiye genelinde sezaryen ile doğum oranı çok yüksek, buda bizim doğurganlık oranımızı çok ciddi miktarda azaltmaktadır. Karabük’te şuanda bizim doğurganlık oranımız yüzde 1.56 yani bir kadına bir buçuk çocuk düşüyor. Bunun ikinin altında olması nüfusun azalmasına sebebiyet veriyor. Sezaryen oranlarımız çok yüksek. Bu annelerimizin daha çok sezaryen isteğinden kaynaklanıyor. En çok sebep budur. Burada sağlıklı gebelik nasıl yürütülür, sağlıklı çocuk nasıl büyütülür, sağlıklı doğum nasıl yapılır, burada bunların eğitimlerini vereceğiz. Bu anlamda bütün Safranbolu adı halkına Sayın Dr. Necdet Aksoy’a çok teşekkür ediyorum. Bizlere çok büyük katkı sağladı” dedi.

Toplumun temelinin aile olduğun ifade eden Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ise; “Öncelikle Belediye Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Gebelik eğitim merkezinin hayırlı olmasını diliyorum. Toplum olarak sağlıkla ilgili olarak bazı konularda hakikaten sıkıntıya düşüyoruz. Özellikle erken teşhis ciddi eksikliklerimiz var. Yine koruyucu hekimlikle ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Toplumun temeli aile, herkes bunun bilincinde. Ailenin temeli de annedir. Bu konularda ihmalimiz ne yazık ki çok fazla. Bir çocuk ve anneyi daha başından itibaren sağlıklı bir şekilde takip edersek toplumumuzun temeli olan ailemizde çok huzurlu ve sağlıklı olur. Geleceğe daha güvenli bir şekilde bakarız. Bu gebelik okuluna benim tavsiyem yapabiliyorsak babaları da eklememiz lazım. Eğer bu şekilde bir çalışma yapmış olursak çok daha faydalı ve başarılı bir iş yapmış oluruz diye düşünüyorum. Tekrar bu tesise emek veren başta Belediye Başkanımız Sayın Dr. Necdet Aksoy olmak üzere, Halk Sağlığı Müdürlüğümüze, İl Sağlık Müdürlüğümüze ve katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“BELEDİYELERİN AMACI SADECE YOLLARI YAPMAK DEĞİL”

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy da  belediyelerin sadece yolları yapmak, sadece parkları yapmak, sadece çöpü toplamak, ulaşımı sağlamak ile görevli olmadığını belirterek, “Artık çağdaş ülke ve şehirlerde belediyeler toplumun her türlü ihtiyacına koşmak zorundadır. Sosyal Belediyecilik faaliyetleri başta olmak üzere diğer kamu ve kuruluşları ile işbirliği halinde toplumun ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. Safranbolu Belediyesi’nin bunu yaptığını düşünüyorum. Bunun yanında İlimize ve Safranbolu’muza böyle güzel bir hizmeti kazandıran Halk Sağlığı Müdürümüze, Hastanemizin inşaatında çok yoğun çaba sarf eden İl Sağlık Müdürümüze ve hastane yöneticilerimize, başhekimimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
recep ucar pazartesi gunu iyi bir sonuc almazsak bugunku mutlulugun bir anlami olmayacak vmCyHSf7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Recep Uçar: “Pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bugünkü mutluluğun bir anlamı olmayacak”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, Samsunspor maçının ardından, “Bugün seyirci mutlu ettik ama pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bence çok bir anlamı olmayacak” dedi.

Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig’in 27. hafta erteleme maçında sahasında Samsunspor’u 4-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, mağlup oldukları maçların telafisi için sahaya çıktıklarını belirterek, “Ben geldikten sonra birçok maç oynadık. Emeğimizin karşılığını alamadığımız maçlarımız oldu ama bugün belki emeğimizin karşılığını aldığımız bir maç oynadığımızı söyleyebilirim. Samsunspor özellikle son yıllarda yaptığı yatırımlarla, oluşturduğu kadroyla geçen sene özellikle inanılmaz başarılar elde ettiler. Bu sene de ülkemizi Konferans Ligi’nde harika bir şekilde temsil ettiler, grubundan çıktılar. Orada 10 maçın 6’sını kazanarak ülkemize ciddi manada puan kazandıran bir ekip. Bu vesileyle onları da bu katkılarından dolayı tebrik ediyorum. İyi oyunculardan oluşan bir ekip. Hem oyuncu gücü hem oyun gücü olan bir ekip. Aslında birbirine yakın iki takımın oyun mantalitesi olan bir takım mücadelesiydi. Onlar da ön alan baskılı oynayan, birebir eşleşmeleri kullanan takımdı. Ama maça baktığımızda son 2 maç belki en azından beraberlik alabileceğimiz maçlardı ama mağlup olmamız bizi biraz olumsuz etkilemişti. Burada telafi etmek istiyorduk. O coşkuyla başladık. 30 dakikalık bölümde çok fazla belki üretemedik ama oyunu ön alanda oynayan, daha çok topa sahip olan, kalesine galiba ilk yarı şut yemedik. Yani çok top getirmeyen ekiptik. Nitekim bu emeklerimizin karşılığını 35 dakikalarda ön alan baskısıyla kazandığımız top sonrası bulduğumuz golle aldık. Sonrasında ikinci ve üçüncü golü bulmamız bizi o anlamda hem rahatlattı hem de içeriye daha iyi bir moralle girmemize vesile oldu. Hedefimiz ikinci yarıyı da kesinlikle ve kesinlikle oyun mantalite değiştirmeden oynamaktı. Yani kalemizden mümkün olduğunca uzakta savunmak istiyorduk ve nitekim ne kadar 3-4 dakika arka arkaya korner kullandılar, onları savunmakta zorlandık ama sonrasında belki ilk atağımızda Agusto ile bulduğumuz 4. golle beraber oyun bizim adımıza daha rahatladı” ifadelerini kullandı.

Pazartesi oynayacakları Gaziantep FK maçının hazırlıklarına hız kesmeden devam edeceklerine değinen Uçar “Bizim için evimizde kazanılan güzel bir galibiyet. Bu sene evimizde ben geldikten sonra sadece Galatasaray’a kaybetmiştik. O anlamda da bizim için değerli. Çok maç oynadık. 14 maçın 6’sını evimizde oynadık. O anlamda zor bir seriden geçiyoruz. Bugün aldığımız galibiyetin mutluluğunu elbette yaşayacağız ama yarın antrenman var. Kesinlikle ve kesinlikle bunun rehavetine kapılmayacağız. Önümüzde 6 maç var. Öncelikle hedefimiz pazartesi günkü Gaziantep maçımız. Bugün seyirci mutlu ettik ama pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bence çok bir anlamı olmayacak. O yüzden yarından itibaren, pazartesi günü Gaziantep maçına aynı şekilde hazırlanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin