Karabük Postası tarafından
29 Mayıs, 2015 14:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu MYO’da 20 Farklı Proje Görücüye Çıkıyor

Safranbolu Meslek Yüksekokulu, Bilgisayar Teknolojisi bölümü öğrencileri tarafından gerçekleştirilen yılsonu proje sergisinde Güneş Paneli kullanılarak yapılmış 20 farklı sıradışı proje sergileniyor. Akademik hayata daha iyi hazırlamak amacıyla tamamı öğrenciler tarafından hazırlanan projeler yenilenebilir enerji konusuna dikkat çekerek bu alanda toplumsal bilincin oluşmasına katkı sağlıyor. Öğrenciler saha çalışmaları yaparak bilimsel bir hava içerisinde projelerini hazırlıyorlar. Üniversitelerin sadece bir okul özelliği taşımadığını söyleyen Öğretim görevlisi Ahmet Cinkara, “Üniversite bilginin üretilip paylaşıldığı yerdir. Aynı zamanda Üniversiteler bilgiye giden yolu gösteren kurumlardır. Bu nedenle öğrenci ve hoca kavramı ön plana çıkmakta doğru anahtar doğru yerde kullandığı zaman ortaya çok değerli projeler çıkmaktadır” dedi. Safranbolu MYO Müdürü Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş ise, “Öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı oldukça başarılı 20 tane çalışma var. Amacımız öğrencilerimizin akademik yönünü geliştirerek bu programlardan mezun olduklarında günlük hayata yönelik hedeflerinin var olması ve daha etkin çalışmalar yapabilmelerini sağlayarak kendilerini hayata hazırlamalarını sağlamaktır. Muhtelif cihazların şarjı, günlük hayatımızın bile en temel problemlerinden biri haline gelmişken, enerji meselesinin çözümüne yönelik olarak öğrencilerimizin geliştirdiği sıradışı projeler için kendilerini kutluyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Seyir halindeki Tofaş otomobil alev topuna döndü

Düzce’de seyir halindeki araba bir anda alev aldı. Alev topuna dönen arabadaki yangın itfaiye gruplarının çalışması ile söndürüldü.
Yangın Beyciler Mahallesi 1752. Sokak üzerinde meydana geldi. Alınan bilgilere nazaran Konuralp istikametinden Düzce istikametine seyir halinde olan şoförü ve plakası öğrenilemeyen Tofaş arabadan belirlenemeyen bir sebeple alevler yükseldi. Şoförü arabası terk ederken, araç kısa mühlet içerisinde alev topuna döndü. Etraftakilerin ihbarı ile bölgeye ulaşan Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü takımları alev topuna dönen arabadaki yangını söndürerek denetim altına aldı. Araba kullanılamaz hale geldi. Husus ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin