Reklam
Reklam
safre
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
02 Haziran, 2025 10:37 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Korumanın 50. Yılını Kutlayacak

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan  Safranbolu ilçesi, “Korumanın 50. Yılı”nı 12-13 Haziran 2025 tarihlerinde düzenlenecek anlamlı etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.

Safranbolu Belediyesi ile Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı’nın iş birliğiyle düzenlenen program, tarihi kentin korunmasında emeği geçenleri anmak ve gelecek kuşaklara koruma bilincini aktarmak amacıyla gerçekleştirilecek.

Program, 12 Haziran Perşembe günü saat 19.00’da Emekli Tümgeneral Zafer Çamlıca tarafından açılacak “Safranbolu’nun Değerlerinden ve Değerlilerinden Bir Kesit” konulu sergiyle başlayacak. Saat 20.00’de ise Safranbolu’nun koruma serüvenine ışık tutacak olan “50. Yıldönümünde Safranbolu’yu Korumanın Başlangıç Öyküsü” başlıklı sunum, Safranbolu Eski Belediye Başkanı Kızıltan Ulukavak tarafından gerçekleştirilecek.

Sunumun ardından Safranbolu Yöresi Erkek Halk Oyunları Ekibi ile Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Halk Oyunları Ekibi sahne alarak geleneksel oyunlarını sergileyecek.

Etkinlikler 13 Haziran Cuma günü saat 14.00’te, yönetmen Aytekin Kuş’un “Neden Safranbolu” belgesel gösterimi ile devam edecek. Gösterimin ardından düzenlenecek olan panelde, Mehmet Kütükçüoğlu moderatörlüğünde, uzman isimler Aslı Özbay, Başak Dökmeci, Mehmet Baki Duvan ve Mustafa Şehirli korumanın geçmişini ve geleceğini tartışacak.

Aynı gün saat 18.00’de “Korumanın İlk Yıllarında Anılar-Anekdotlar” başlıklı söyleşi, İsmail Timar moderatörlüğünde yapılacak. Gecenin finalinde ise saat 21.00’de Atatürkçü Düşünce Derneği Safranbolu Şubesi Ritim Grubu, şef Mehmet Soygun yönetiminde konser verecek.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, yaptığı açıklamada, “50 yıl önce atılan kararlı adımlar sayesinde Safranbolu bugün dünya mirasıdır. Bu bilinçle, geçmişi onurlandırıyor, geleceğe ilham veriyoruz” dedi.

Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar ise, “Bu şehir, kültürel mirasın yaşayan bir örneği. Koruma bilinci sadece yapıları değil, yaşam tarzını da yaşatmakla mümkündür” diyerek etkinliklerin önemine dikkat çekti. Safranbolu’nun kültürel ve tarihi mirasının korunmasında yarım asrı geride bırakmanın gururu ile düzenlenecek etkinlikler herkesin katılımına açık olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta alkollu surucunun carptigi kadin hayatini kaybetti vNnPwuBm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta alkollü sürücünün çarptığı kadın hayatını kaybetti

Tokat’ta alkollü sürücünün çarptığı kadın, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaza kent merkezi Ayhan Çevik Caddesi’nde önceki gün meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, K.A. (35) idaresindeki 60 AFM 804 plakalı Hyundai marka otomobilin çarpması sonucu metrelerce sürüklenen 57 yaşındaki Hurisel Ayça, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Hurisel Ayça, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti.

Öte yandan, polis ekiplerince yapılan kontrolde sürücü K.A.’nın 2,68 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin