Karabük Postası tarafından
27 Kasım, 2018 13:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Safranbolu KHGB Meclis toplantısı yapıldı

Safranbolu Köylere Hizmet Götürme Birliği 2.Olağan Meclis Toplantısı İlçe Halk Kütüphanesi Konferans salonunda yapıldı. Toplantıya Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı – KHGB Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Cengiz, Birlik Müdürü Gökhan Kara ve Köy Muhtarları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Birlik Müdürü Gökhan Kara tarafından 2018 yılı faaliyet raporu, 2018 yılı geçici bütçe ve 2019-2020-2021 yılları tahmini bütçeleri sunumu yapıldı. Birlik Meclisinin onayına sunulan bütçeler oy birliği ile kabul edildi. Kaymakam ve Birlik Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer yaptığı konuşmada; “2018 yılında Maliye Bakanlığı tarafından ilçemiz KÖYDES programları için 5.380.688,00-TL ödenek aktarıldı. Aktarılan bu ödenek ile ilçemiz köylerine 16.5km BSK (sıcak asfalt), 5 içme suyu projesi,1 içme suyu borusu alımı projesi ve 1 adet atık su projesi olmak üzere 13 proje yapılmasını planladık ve bunlardan sadece Ovaköseler köyü Siyamoğlu Mahallesi içme suyu deposu yapımı işi devam ediyor.2018 yılı tamamlanmadan bütün projelerimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Safranbolu Köylere Hizmet Götürme Birliğinin öz bütçesini artırmak ve yeni kaynaklar sağlamak için çalışmalarımız devan ediyor. İlçemiz köylerine İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 13 km sıcak asfalt yapıldı ve Safranbolu Belediyesi olarak Yazıköy-Kastamonu yol bağlantısına yapmış olduğumuz 3 km sıcak asfaltla beraber Safranbolu’nun köylerinde 32 km sıcak asfalt yapılmış oldu.2018 yılı içerisinde yapılan çalışmalar ile ilgili emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve inanıyorum ki 2019 yılında da çok iyi projeler üretip köylerimizi kalkındırmaya devan edeceğiz” dedi. İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Cengiz ise konuşmasında “İl Özel idaresi olarak Safranbolu da Hizmet Birliği tarafından alımı gerçekleştirilen içme suyu borularının yerlerine yerleştirilmesinde, Kilit parke taşlarının nakliyesinde, kanalizasyon borularının döşenmesinde katkılarımız oldu. Safranbolu ya 13 km sıcak asfalt yaptık.2018 yılında Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmalar ile ilgili Sayın Kaymakamımız Dr. Fatih Ürkmezer’e, siz değerli muhtarlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Toplantının ardından Köy ve Mahalle Muhtarları ile yemekte buluşan Dr. Fatih Ürkmezer; “Önümüzdeki Mahalli İdareler seçimlerinde tekrar aday olmayacak muhtarlarımıza yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, seçime girecek muhtarlarımıza başarılar diliyorum”  dedi. Ürkmezer yemek sonrası muhtarlarla uzun süre sohbet ederken hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Isınmak için yaktığı ateş, yangına neden oldu

Düzce merkeze bağlı Aziziye Mahallesi’nde 3 katlı bir binanın giriş katında İ. A. isimli şahıs ısınmak için yaktığı ateşten sıçrayan kıvılcımlar yangına neden oldu. Daire oturulamaz hale gelirken çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Yangın, gece saatlerinde Aziziye Mahallesi’nde Oğuz sokakta bulunan 3 katlı binanın giriş katında, İ. A.’nın yaşadığı dairede çıktı. Edinilen bilgilere göre İ. A. isimli şahıs yaşadığı dairede havanın soğuk olması sebebiyle ateş yaktı. Ancak kıvılcımlar evin içine sıçradı. Kısa sürede büyüyen alevlere müdahale edemeyen İ. A. durumu hemen üst katta bulunan abisi Zeki Akkaya’ya haber verdi. Abi Zeki Akkaya’nın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine İtfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevlere kısa sürede müdahale ederek yangının üst katlara sıçramadan kontrol altına aldı.
Üst katta oturan İ. A.’nın ağabeyi Zeki Akkaya, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kardeşim bize geldi, ev yanıyor dedi, ortadan kayboldu. Evin içinde ateş yakmış muhtemelen, ondan çıktı yangın" diye konuştu.
Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, yangının çıktığı daire kullanılmaz hale geldi. Polis ekipleri yangın ile ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin