Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Ekim, 2020 11:59 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Kaymakamından okul ziyaretleri

Göreve başladığı günden itibaren Safranbolu’daki okulların büyük bir bölümünü ziyaret eden Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, yüz yüze ve uzaktan eğitime devam eden ortaöğretim kademesindeki okul ziyaretlerine devam ediyor.

Kaymakam Refiki Eray Gürsoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş’ün refakatinde ilk olarak Şehit Ömer Bilal Akpınar Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret eden Kaymakam Mehmet Türköz, burada yüz yüze eğitime devam eden 12.sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. Sınıfları gezen Türköz öğrencilerle sohbet etti, okul müdürü Mustafa Pazarlıoğlu’ndan okul hakkında bilgi aldı. Aynı binada hizmet veren 15 Temmuz Demokrasi Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerini de ziyaret eden Kaymakam Türköz okuldaki Şehit Köşesi, Z-Kütüphane, EBA destek noktası, okul pansiyonu, yemekhane ve diğer birimlerde incelemelerde bulundu.

Kaymakam Mehmet Türköz ayrıca 17 Ekim 1951 yılında açılan ve Türk eğitim sisteminin köklü kurumlarından olan İmam Hatip Okullarının kuruluşunun 69. yılını kutladı.

Okul ziyaretlerinin ikinci adresi 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi oldu. Okul içinde oluşturulan Edebiyat Sokağı ve Bilim Sokağını gezen Mehmet Türköz’e Okul Müdürü Ramazan Yeniaydın tarafından okuldaki çalışmalar hakkında bilgi verildi. Yüz yüze eğitim için okulda bulunan 12.sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret eden Türköz Öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet etti.

Kaymakam Mehmet Türköz, son olarak Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine geçerek burada yiyecek hizmetleri alanındaki öğrencilerle bir araya geldi. Okulun birimlerinde incelemelerde bulunarak, okul müdürü Hüseyin Şeker tarafından okul hakkında bilgi verildi.

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ziyaret ettiği okulların eğitim öğretim açısından bir eksiğinin olmadığını belirterek, emeği geçen okul yöneticilerine ve öğretmenlere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti, Öğrencilere ise  başarılar diledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş de Okul ziyaretleri ve desteklerinden dolayı Kaymakam Türköz’e teşekkür etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
barulu ogrenciler dogal golette kano egitimi aldi aF72xHZt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ’lü öğrenciler doğal gölette kano eğitimi aldı

BARTIN (İHA) – Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Kutlubey Yerleşkesi’nde bulunan doğal gölette düzenlenen etkinlikte kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenirken doğayla iç içe eğitim deneyimi yaşadı.

Bartın Üniversitesinde sürdürülebilirlik vizyonu ve “Yeşil Kampüs” çalışmaları kapsamında öğrencilerin doğayla etkileşimini artırmaya yönelik etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Ayça Genç tarafından yürütülen Egzersiz ve Yaşam Koçluğu dersi kapsamında düzenlenen kano etkinliğine katıldı.

Kutlubey Yerleşkesi’nde eğitim ortamı olarak da kullanılan doğal gölette gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu. Etkinlikte kürek çekme teknikleri, denge kontrolü, yön verme ve ekip koordinasyonu gibi temel beceriler uygulamalı olarak anlatıldı.

Takım çalışması ve koordinasyon becerilerini geliştirme imkânı bulan öğrenciler, doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlik sayesinde hem sportif hem de akademik açıdan farklı bir öğrenme deneyimi yaşadı.

Farklı spor branşlarının tanıtılması ve antrenör adaylarının uygulamalı eğitim modeliyle yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğin, öğrencilerin mesleki gelişimlerine ve kişisel deneyimlerine katkı sağladığı belirtildi.

Bartın Üniversitesinin, yerleşkelerinde bulunan doğal ve yeşil alanları eğitim süreçlerine dâhil ederek öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ortamına taşımaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin