blank
Ramazan Öztürk tarafından
11 Ekim, 2024 11:25 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu Kaymakamı Yazıcı, Tarihi Yapılarda İncelemelerde Bulundu

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, hayırsever iş insanı Şefik Yılmaz Dizdar’ın destekleriyle bakım ve onarım işlemleri tamamlanan Eski Hükümet Konağı Tarihi Saat Kulesi ile Minyatür Saat Kuleleri Parkı’nda incelemelerde bulundu.

Kaymakam Yazıcı, yaptığı inceleme sırasında restorasyon çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Yılmaz Dizdar’ın katkılarıyla gerçekleştirilen bu projelerin, Safranbolu’nun tarihi dokusunun korunmasına ve ilçeye değer katmaya yönelik önemli adımlar olduğuna dikkat çekti.

Eski Hükümet Konağı ve çevresindeki minyatür saat kuleleri, hem yerli hem de yabancı turistler için önemli bir cazibe merkezi olarak yeniden hayat buldu. Yazıcı, bakım ve onarım çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ederken, Safranbolu’nun tarihi mirasının gelecek nesillere aktarılması için yapılan bu tür projelerin devam edeceğini vurguladı.

blank
blank
Asuman Doğan tarafından
20 Ocak, 2025 14:11 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Soğuksu’da 866 Konutluk Dev Proje Başladı

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Soğuksu Mahallesi’nde yapımına başlanan 3. Etap TOKİ projesi inşaat alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bölgenin çehresini değiştirecek proje kapsamında 866 konut, 53 işyeri, cami, Kur’an Kursu, sosyal donatı alanları ve altyapı çalışmaları yer alıyor.

SOĞUKSU’DA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin inşaat alanında ziyaret esnasında açıklamalarda bulunarak Soğuksu Mahallesi’nde yeni bir dönemin başladığını ifade etti.

AK Parti Karabük Milletvekili Keskinkılıç ise Soğuksu 3. Etap TOKİ Projesi’nin, Karabük’ün geleceği için atılan çok önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’da, proje çalışmalarının her aşamasında destek vereceklerini belirterek, Karabük’ün kentsel dönüşüm alanındaki en önemli adımlarından biri olduğunu söyledi.

Projenin AK Parti’nin insan odaklı siyaset anlayışının bir yansıması olduğunu ifade eden AK Parti Karabük İl Başkanı Salt’ta Türkiye Yüzyılı vizyonları doğrultusunda Karabük’ü geliştirmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

TOKİ tarafından yapılan Soğuksu 3. Etap projesi, modern yaşam alanları ve sosyal imkanlarıyla Karabük’te önemli bir değişim başlatacak. 866 adet 2+1 ve 3+1 konut, işyerleri, cami, çocuk parkları ve diğer sosyal donatılarla bölgenin en önemli yaşam merkezlerinden biri olması hedefleniyor.

blank

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.