blank
Mustafa Akgün tarafından
01 Temmuz, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu Kaymakamı Baskın Göreve Başladı

28 Mayıs 2025 tarihinde yayımlanan 2025/203 sayılı Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile Safranbolu Kaymakamı olarak atanan Hayrettin Baskın, yeni görevine başladı.

Haftanın ilk mesai gününde göreve başlayan Kaymakam Baskın, yaptığı açıklamada Safranbolu’da görev yapacak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“Kadim medeniyetlerin izlerini taşıyan, tarih boyunca nice değerli kültürü bağrında barındırmış, UNESCO Dünya Mirası unvanıyla tüm dünyanın dikkatini çeken güzide kentimiz Safranbolu’da Kaymakamlık görevime başlamış bulunuyorum” diyen Baskın, Safranbolu’nun tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çekti.

Açıklamasında kentin doğal güzellikleri, tarihi sokakları ve vefalı insanlarına vurgu yapan Baskın, Safranbolu’ya hizmet etmenin kendisi için büyük bir onur ve heyecan kaynağı olduğunu belirtti.

Kaymakam Baskın, “Bu eşsiz mirası korumak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara daha güçlü bir şekilde aktarmak için kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve siz kıymetli vatandaşlarımızla birlikte çalışacak; kentimizin her alanda daha da ileriye gitmesi için gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Birlik, beraberlik ve karşılıklı güvenle güzel işler başaracaklarına inandığını belirten Kaymakam Hayrettin Baskın, “Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri mahcup etmesin. Tüm Safranbolulu hemşehrilerime sevgi, saygı ve muhabbetle” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

ÇAYKUR’dan 2. Sürgün için “Aceleye getirmeyin” uyarısı

ÇAYKUR 2. sürgünün 7. gününde çay üreticilerinin ivedi etmemeleri gerektiğini, ÇAYKUR’un tüm çayı alacak kapasiteye sahip olduğunu lisana getiren bir açıklama yaptı.
16 Mayıs 2025 tarihinde Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından dönemin açılmasıyla başlayan 1. sürgün 27 Haziran’da son bulmuştu. ÇAYKUR 1. sürgün boyunca üreticiden 217 bin 776 ton konvansiyonel, 13 bin 938 ton organik olmak üzere toplamda 231 bin 714 ton çay aldı. 10 Temmuz itibariyle başlayan 2. sürgün çay hasadında ÇAYKUR tarafından toplamda 22 bin ton çay üreticiden alındı.
7. gününde olan 2. sürgün için üreticilere ihtarda bulunan ÇAYKUR, hasat devri boyunca ivedi edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Üreticilere ‘Lütfen ivedi etmeyin’ diyerek seslenen ÇAYKUR yapılan açıklamada "Çay hasat sürecini lütfen aceleye getirmeyelim. Günlük alım limitlerimiz dahilinde fabrikalarımız tam kapasite çalışacaktır. Aceleye getirilerek fazladan toplanan eserler hem fiyat düşüklüğü için bekleyen fırsatçılara imkân sağlayacak, hem de bekledikleri için kilogram kaybına sebep olacaktır. Bu durumda siz bedelli üreticilerimizin ziyan etmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenlerle eserlerimizin ziyan etmeden en uygun bekleyecekleri yer bahçelerimiz olduğundan, hasat konusunda çabuk etmemenin değerini tekraren hatırlatmak isteriz" tabirlerine yer veridi.
ÇAYKUR’un çay sürece kapasitesinin tüm çay müstahsillerinin çayını alabilecek kadar yüksek olduğunun da altının çizildiği açıklamanın devamında "Fabrikalarımızın toplam kapasitesi ikinci sürgün eserlerinizi almaya kâfi düzeydedir. Fakat burada günlük sürece kapasitesine riayet etmemiz gerekmekte olup, sürgün müddetini kısaltmaya çalışmadan daima birlikte denetimli bir formda süreci yönetmeliyiz. Başta siz pahalı üreticilerimiz olmak üzere hepimiz için en yararlı olan prosedür çay toplama sürecini aceleye getirmemek olacaktır" tabirleri kullanıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin