Safranbolu ilçesinde maske üretimi sürüyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Ekim, 2020 10:29 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu ilçesinde maske üretimi sürüyor

Safranbolu ilçesinde korona virüs ile mücadele kapsamında öğretmenler ve kursiyerler 6 aydır maske üretimini sürdürüyor.
Safranbolu ilçesinde yeni tip korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında başlatılan maske üretimine devam ediliyor. Pandemi sürecinden itibaren gönüllü öğretmenler ve kursiyerler tarafından Safranbolu Halk Eğitim Merkezi’nde 6 aydır maske üretiliyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 sürecinin başlaması ile birlikte ülke olarak topyekun önleyici ve koruyucu çalışmalara başladık. Bu kapsamda bizler de devletimizin aldığı tedbirlere ve Covid-19 ile ilgili çalışmalara destek vermek amacıyla nisan ayında Halk Eğitim Merkezimizdeki gönüllü öğretmen ve kursiyerlerimiz ile başlatmış olduğumuz maske üretimine 6 aydır devam ediyoruz. Burada üretilen maskeleri Safranbolu’daki okullarımıza dağıtarak öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin kullanımına sunuyoruz. Bu süreçte gönüllü olarak özverili bir şekilde çalışan ve bu işi aşk ile ve hizmet anlayışıyla yapan Halk Eğitimi Merkezi yönetici, öğretmen ve kursiyerlerine çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
servis minibusu kaldirima carparak duragi yere serdi iki genc kizin saniyelerle kurtuldugu kaza ani FQeLkPPF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Servis minibüsü kaldırıma çarparak durağı yere serdi: İki genç kızın saniyelerle kurtulduğu kaza anı kamerada

Amasya’da hemzemin geçit yakınında servis minibüsü kontrolden çıkıp bir büfenin önündeki kaldırıma çarparak önüne kattığı durağı yere serdi. Kazadan saniyeler önce iki genç kızın hemzemin geçitten karşıya geçtiği görüldü. O anlar çevredeki güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre, Suluova ilçe merkezinde servis minibüsü, hemzemin geçide yakın kavşakta kontrolden çıkarak büfenin önündeki kaldırıma çarptı. Sonrasında önüne kattığı durağı yere serdi. Hemzemin geçide birkaç metre kala tekeri koparak durabilen minibüsün sürücüsü hafif şekilde yaralandı.

Sürücü alkollü çıktı

Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve acil sağlık ekipleri yönlendirildi. Sürücünün yapılan alkol ölçümünde 2.87 promil alkollü olduğu öğrenildi. Daha önceden de alkollü araç kullanmaktan dolayı hakkında işlem yapıldığı anlaşılan sürücüye 2918 sayılı Karayolu Trafik Kanunun 48/5 maddesi gereğince 50 bin TL cezai işlem uygulanarak 2 yıl süreyle ehliyetine el konulduğu bildirildi.

İki genç kız saniyelerle kurtuldu

Kazadan saniyeler önce iki genç kızın hemzemin geçitten karşıya geçtiği görüldü. Fırtınanın etkili olduğu o anlarda kızların kazadan saniyelerle kurtulup panik yaşadıkları anlar da kaydedildi. Bir dakika sonra ise kazanın olduğu yerden trenin geçmesi muhtemel bir facia ile burun buruna kalınabileceğini gözle önüne serdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin