Safranbolu içme suyu arıtma tesisinde çalışmalar sürüyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Aralık, 2018 14:04 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu içme suyu arıtma tesisinde çalışmalar sürüyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın Safranbolu İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi çalışmalarının hızla devam ettiğini ve gelecek yıl tamamlanacağını söyledi.
DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, DSİ Genel Müdürlüğü’nün Karabük’e yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ettiğini belirterek, “Ülkemizin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının yarısından fazlasının DSİ tarafından yapılan içme suyu tesislerinden karşılanmaktadır. ‘81 İl İçme Suyu Eylem Planı’nı hazırladık. Bu plan çerçevesinde şehirlerimizin 2040-2050-2071 yıllarına kadar olan içme suyu meselesini çözüme kavuşturacağız. Bu kapsamda Safranbolu İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi çalışmaları hızla devam ediyor. Safranbolu İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisinin tamamlanması ile Safranbolu’nun 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak. Konvansiyonel tip arıtma tesisinde inşaat işlerinin büyük kısmının tamamlanmak üzere, isale hattında ise 5 bin 175 metre boru imalatı tamamlandı. Tesisi 2019 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Tesisin tamamlanması ile Safranbolu’ya günde 35 bin metreküp kaliteli içme suyu temin edilecek.” dedi.
DSİ Genel Müdürü Aydın, Safranbolulu vatandaşlara kaliteli içme suyu temin edecek bu projenin hayat geçirilmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxax 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Nisan, 2026 10:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da çocuklar için 23 Nisan etkinliği

Safranbolu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklar için geniş kapsamlı bir kutlama programı hazırladı. Safranbolu Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikler çerçevesinde, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde 23 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek olan programda çocuklar, gün boyu sürecek farklı aktivitelerle bayramın tadını çıkaracak.

Kutlama programı kapsamında kurulacak olan atölyelerde çocuklar seramik, ebru sanatı, taş boyama ve zeka oyunları gibi farklı alanlarda hem eğlenecek hem de yeteneklerini sergileme fırsatı bulacak. Saat 14.00 ve 16.00’da iki ayrı seans halinde sahnelenecek olan “Gösteri Fabrikası” ile çocuklara unutulmaz anlar yaşatılması hedeflenirken, etkinlik alanı gün boyunca palyaço gösterileri, maskotlar eşliğinde oyunlar, baskılı balon dağıtımı ve çeşitli sürprizlere ev sahipliği yapacak.

Günün finalinde ise Safranbolu Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Müzik Okulu’nun kursiyerleri sahne alacak. Belediye bünyesinde açılan kurslarda eğitim gören yetenekler, saat 18.00’de başlayacak konserle ilk büyük sahne deneyimlerini yaşayarak bayram coşkusunu zirveye taşıyacak.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, tüm çocukları ve ailelerini 23 Nisan coşkusunu hep birlikte paylaşmak üzere Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’ne davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin